Economice

Proiect inedit de case plutitoare, cu spații de joacă, copaci și sere

Intitulat Land on Water (nr. pământ pe apă) sistemul constă din alăturarea de containere modulare care pot fi umplute cu diferite elemente pentru plutire, similar modului în care coșurile gabion sunt utilizate în industria construcțiilor.

Fabricate din plastic reciclat întărit, aceste module-pachet ar putea fi transportate cu ușurință în întreaga lume și asamblate în diferite configurații pentru a se potrivi unei game largi de tipuri de clădiri.

„Am dezvoltat un sistem complet nou pentru a construi aproape orice pe apă”, spune arhitectul Marshall Blecher, care a fondat MAST împreună cu designerul maritim Magnus Maarbjerg. „Credem că un sistem ca al nostru ar putea, în viitor, să ofere o modalitate de dezvoltare organică a comunităților mari pe apă”, a spus el pentru publicația Dezeen.

Proiectul celor de la MAST oferă o serie de beneficii față de sistemele tipice care există pe piață, și care includ pontoane din plastic, pontoane din oțel sau fundații din beton umplute cu polistiren. „În prezent, există o mulțime de restricții la ceea ce se poate construi pe apă”, a spus Blecher. „Fiecare dintre soluțiile existente are diverse probleme”.

Spre exemplu, flotoarele din oțel și beton sunt greu de transportat și sunt adesea acoperite cu vopsea toxică, în timp ce flotoarele din plastic pot fi folosite doar pentru structuri mai mici, a explicat Blecher.

Designul constă în construirea unor cutii realizate din plastic reciclat care pot fi umplute cu material de plutire de proveniență locală. Sistemul MAST este proiectat pentru a fi umplut cu material de plutire din surse locale. Sugestiile arhitecțiilor includ geamanduri și flotoare reciclate din industria pescuitului sau sticle și recipiente de plastic vechi.

Land on Water este conceput și pentru a promova biodiversitatea. Nișele create între flotoare sunt menite să încurajeze creșterea moluștelor și algelor marine și să ofere habitate pentru pești și crustacee. „În timp ce oțelul și betonul sunt tratate pentru a preveni acest tip de creștere, aceste cutii pot acționa ca niște colibe bio sub apă”, a mai spus Blecher.

Prototipul celor de la MAST va fi prezentat anul viitor la Congresul Mondial al Arhitecților.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 11 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code