Flux-stiri

Putin este acuzat că a comis crime de război. Dar poate Curtea Penală Internațională să-l aducă în fața justiției?

  • Avocatul pentru drepturile omului, Geoffrey Robertson, a vorbit despre posibilitatea unui proces în lipsă pentru Rusia și Putin, pentru „crimă împotriva umanității”.
  • Robertson spune: ,,ONU ar avea nevoie de acordul Rusiei pentru a se expulza„.
  • Au trecut 114 zile de când Rusia a decis să invadeze Ucraina.

Avocatul pentru drepturile omului, Geoffrey Robertson, a vorbit miercuri cu Uniunea Europeană despre posibilitatea unui proces în lipsă pentru Rusia și președintele acesteia, pentru „crimă împotriva umanității”.

Rusia are drept de veto și este autorul crimelor, ca stat criminal internațional, ar trebui să fie expulzată din Națiunile Unite, dar Adunarea Generală poate face asta doar cu o treime din voturi, aprobat de toți cei cinci membri permanenți. Deci, ONU ar avea nevoie de acordul Rusiei pentru a se expulza” , a spus Geoffrey Robertson.

În urmă cu 77 de ani Tribunalul de la Nürnberg, a tras la răspundere nazişti de prim rang. O decizie identică în cazul lui Putin acum ar avea aceeași greutate.

,,Procesele în lipsă prezintă probleme, dar în acest caz , desfășurarea de avocați dedicați ai apărării, argumentând toate aspectele posibile, ar permite o hotărâre cu autoritate asupra Rusiei și a liderului său.

Este posibil să nu fie capabilă să fie implementată în curând, dar ar avea același avantaj ca și hotărârea de la Nürnberg, care a dovedit cu autoritate Holocaustul și cazul împotriva făptuitorilor săi” a adăugat Robertson.

The post Putin este acuzat că a comis crime de război. Dar poate Curtea Penală Internațională să-l aducă în fața justiției? appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code