Economice

Putin spune că Rusia îşi poate redirecţiona exporturile energetice în altă parte decât în Occident

Statele Unite, Canada, Marea Britanie şi Australia au impus interdicţii asupra importurilor de petrol ruseşti ca răspuns la ceea ce Moscova numeşte operaţiune militară specială în Ucraina, în timp ce Uniunea Europeană rămâne divizată în această problemă.

„Când vine vorba de petrolul rusesc, gaze şi cărbune, vom putea creşte consumul lor pe piaţa internă, stimula procesarea în profunzime a materiilor prime”, a declarat Putin la o reuniune televizată cu oficiali pentru a discuta despre dezvoltarea Arcticii ruse.

„Vom creşte de asemenea furnizarea de resurse energetice către alte regiuni ale lumii unde este cu adevărat nevoie de ele”, a adăugat el.

Potrivit lui Putin, Occidentul este de vină pentru criza energetică prin care trece pentru că nu cooperează cu Rusia.

„Refuzul mai multor ţări occidentale de a coopera în mod normal (cu Rusia), inclusiv în ceea ce priveşte resursele energetice ruse (…), a lovit deja milioane de europeni, a provocat o adevărată criză energetică”, a declarat el.

„Desigur, ne confruntăm şi cu probleme, dar acest lucru deschide noi oportunităţi”, a adăugat el.

Putin a mai spus că „ţările neprietenoase” au distrus lanţurile de aprovizionare în regiunile arctice ale Rusiei şi unele state nu îşi îndeplinesc obligaţiile contractuale, creând probleme pentru Moscova.

Moscova este gata să vândă petrol şi produse petroliere către „ţări prietenoase în orice interval de preţ”, a declarat ministrul energiei Nikolai Şulghinov miercuri ziarului Izvestia, în timp ce cumpărătorii tradiţionali evită livrările ruseşti, forţând Moscova să reducă producţia de petrol.

Rusia afirmă că scopul său este demilitarizarea şi „denazificarea” vecinului său sudic într-o operaţiune întâmpinată cu rezistenţă puternică din partea forţelor ucrainene şi care a declanşat sancţiuni occidentale extinse.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code