Economice

Rabla electrocasnice 2022: Voucherele pentru frigidere și mașini de spălat rufe și vase s-au epuizat în două ore și jumătate

RABLA ELECTROCASNICE – Prima etapă a Programului Rabla pentru Electrocasnice 2022, care a debutat astăzi, la ora 10:00, a expirat în două ore și jumătate din cauza epuizării bugetului de 25 de milioane de lei disponibil. Au fost rezervate 62.500 vouchere, ]n valoare de 400 de lei fiecare, dintre care:

  • 695 vouchere pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare;
  • 096 vouchere pentru categoria mașini de spălat rufe;
  • 709 vouchere pentru categoria mașini de spălat vase.

Voucherele generate în această etapă vor fi aprobate în ședința Comitetului de Avizare de marți, 28 iunie 2022 și publicate pe site-ul www.afm.ro. Ulterior, solicitanții se vor putea prezenta la unul dintre comercianții validați, de unde vor achiziționa echipamentul dorit.

 Cu acest tip de vouchere se pot face achiziții atât de la magazinele online cât și de la magazinele fizice înscrise în program, timp de șapte zile.

„Mă bucur că este un interes atât de mare pentru schimbarea aparatelor electrocasnice mari, pentru că acest lucru ne apropie și mai mult de obiectivul Programului și anume eficiența energetică în casele noastre.”, a declarat Ministrul Mediului, Barna Tanczos.

De unde se pot achiziționa electrice și electrocasnice prin Rabla 
Pentru această sesiune, s-au înscris în program 55 de retaileri, dintre care, cei mai cunoscuți sunt: Altex, Flanco, eMag ( dante International), Dedeman, Carrefour, Auchan, cora (Romania Hypermarche SA). Lista completă cu cei 55 de retaileri poate fi consultată AICI

Condiția este ca utilizatorul de voucher să dea la schimb un produs similar vechi, cu unele excepții.

În situația achiziționării mașinilor de spălat vase având clasa energetică cel puțin D, precum și a uscătoarelor de rufe cu clasă de eficiență energetică veche cel puțin A++, se poate preda oricare alt echipament din program, cu excepția laptopurilor și tabletelor.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code