Economice

Rafila: MS propune acordarea a 15 vouchere pentru testare în proiectul de implementare a certificatului verde COVID

„Discutăm despre proiectul legii care ar trebui să aplice certificatul electronic COVID în România, este vorba despre o propunere pe care noi am făcut-o, din partea Ministerului Sănătăţii, lucrată împreună cu experţii de la Institutul Naţional de Sănătate Publică. Nu este o propunere care duce la introducerea automată a certificatului verde, ci pregăteşte România ca în cazul în care se intuieşte apariţia unei situaţii epidemiologice deosebite, care ar putea să se traducă printr-un nou val pandemic, să avem la dispoziţie un instrument care să prevină creşterea numărului de cazuri în mod abrupt, să prevină un număr important de decese.(…) Acest proiect prevede utilizarea unui certificat electronic COVID care are cele trei alternative disponibile – vaccinare, trecere prin infecţie şi testare. Ca să nu creăm o presiune foarte marte pe angajator şi nici pe angajaţi, am propus acordarea acestui pachet de 15 vouchere electronice, ca să fie uşor de utilizat, care pot fi utilizate la oricare dintre operatorii sau oricare dintre locurile de testare, fie că discutăm despre medicii de familie, despre farmacii, despre laboratoare”, a explicat Rafila la Palatul Parlamentului.

Fiecare voucher va avea o valoare standard, decontabilă de către aceste instituţii care efectuează testarea.

„Diferenţa faţă de forme anterioare este că introducem un mecanism de utilizare a certificatului atunci când avem o creştere timp de 3 săptămâni consecutiv cu un anumit indice, de 1,5, iar renunţarea la certificat se face când trendul devine descrescător, iar incidenta ajunge sub 1 la mie”, a menţionat el.

Ministrul Sănătăţii a menţionat că valoarea unui astfel de voucher decontabil va fi în jur de 10 euro, iar acest cost va cuprinde testul în sine, manopera şi materialul de protecţie pentru personalul medical.

„Fiecare voucher înseamnă o testare. Cele 15 teste acoperă o perioadă de 30 de zile lucrătoare sau 42 de zile calendaristice, adică 6 săptămâni”, a precizat acesta.

The post Rafila: MS propune acordarea a 15 vouchere pentru testare în proiectul de implementare a certificatului verde COVID appeared first on Economica.net.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code