Flux-stiri

Rata de infectare a depășit 2 la mie în București. Sunt așteptate noi restricții

  • Rata de incidență în București este, vineri, de 2,05 la mie.
  • Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență urmează să se întrunească pentru a decide noi restricții pentru locuitorii din Capitală.
  • CMSUB ar putea decide intrarea Capitalei în scenariul galben.

Rata de incidență în București este, vineri, de 2,05 la mie.

Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență (CMSUB) urmează să se întrunească pentru a decide noi restricții pentru locuitorii din Capitală.

CMSUB ar putea decide intrarea Capitalei în scenariul galben.

Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență al municipiului București va fi convocat în perioada următoare pentru a se stabili ce restricții vor fi impuse locuitorilor Capitalei. Printre acestea se pot regăsi restricții referitoare la participarea la evenimente private, cum ar fi nunți și botezuri, la competiții sportive sau la concerte.

Ce restricții sunt în scenariul galben

Odată cu intrarea în scenariul galben, se aplică alte restricții. Astfel, se permite organizarea de evenimente private, nunți, botezuri, mese festive etc., cu un număr de participanți de maximum 150 de persoane în exterior sau de maximum 100 de persoane în interior, cu respectarea normelor de protecție sanitară.

La stabilirea numărului de persoane în exterior și/sau în interior nu sunt luate în calcul persoanele care au vârsta mai mică de 16 ani. De asemenea, aceste evenimente private se pot organiza cu un număr de participanți de maximum 300 de persoane în interior și cu asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană.

Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 24 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

De asemenea, activitatea în baruri, cluburi și discoteci este permisă fără a depăși 70% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5:00-2:00, dacă toate persoanele sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

The post Rata de infectare a depășit 2 la mie în București. Sunt așteptate noi restricții appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code