Economice

Război în Ucraina – Șeful spionajului ucrainean consideră medievală armata rusă – LIVE TEXT ziua 31

Şeful serviciului ucrainean de informaţii militare, generalul Kirilo Budanov, le-a promis ruşilor un „adevărat iad” în Ucraina, unde armata rusă, pe care o consideră „medievală”, se va confrunta cu o gherilă constantă a partizanilor ucraineni, potrivit unui interviu publicat vineri, citat de AFP, relatează Agerpres.

„Comandamentul rus a făcut numeroase greşeli şi noi folosim aceste greşeli”, a declarat generalul Budanov pentru săptămânalul american The Nation.

„Armata ucraineană a arătat că armata rusă, a doua armată din lume, este doar un mit. Este doar o concentrare de putere medievală, vechi metode de luptă”, a adăugat acest tânăr general de 36 de ani care s-a angajat în armată după căderea URSS şi a fost pregătit după metodele NATO.

Numit în 2020 la conducerea Direcţiei principale de informaţii a Ministerului ucrainean al Apărării de preşedintele Volodimir Zelenski, generalul Budanov a estimat că una dintre cheile succesului forţelor ucrainene pentru a rezista armatei ruse a fost capacitatea lor de a spiona adversarul.

„Avem mulţi informatori în cadrul armatei ruse, nu doar în rândurile acesteia, ci şi în cercul ei politic şi în cadrul comandamentului său” a afirmat el în cadrul acestui interviu acordat „în ultimele zile”, potrivit The Nation.

Una din priorităţile sale în ultimele luni a fost organizarea unei forţe de partizani care vor rămâne în spatele liniilor ruseşti în cazul unei ocupaţii îndelungate pentru a desfăşura operaţiuni de gherilă. El nu a oferit detalii despre această forţă, dar a subliniat că este „un număr mare de persoane” şi a menţionat prezenţa vânătorilor.

„Luptătorii noştri, soldaţii noştri şi chiar vânătorii noştri vor începe să urmărească agresorul, trupele ruseşti, cu armele în păduri”, a spus el. „Primăvara va veni în curând, pădurile noastre vor înverzi din nou şi un adevărat iad se va dezlănţui înaintea agresorului”, a continuat generalul.

El a ţinut să adauge că, deşi rezistenţa ucraineană ţine piept armatei ruse de o lună, situaţia rămâne „foarte dificilă”.

„Avem importante forţe ruseşti pe teritoriul nostru şi au înconjurat oraşele Ucrainei”, a spus generalul Budanov. „În ceea ce priveşte perspectivele de pace, în pofida negocierilor, acestea rămân vagi şi imprevizibile”, a adăugat el.

Şeful serviciului de informaţii militare s-a arătat lipsit de consideraţie faţă de luptătorii ceceni care s-au alăturat forţelor ruse pe frontul ucrainean, menţionând că este uşor să-i urmăreşti ascultându-le conversaţiile pe telefonul mobil.

„Avem o mulţime de informatori în rândurile cecenilor”, a adăugat el. „De îndată ce pregătesc o operaţiune, ştim asta datorită informatorilor noştri”, a mai spus generalul Budanov, citat de AFP.

Putin a promulgat legea care prevede pedepse cu închisoarea de până la 15 ani pentru propagarea de informații false

Preşedintele rus Vladimir Putin a semnat vineri seară o lege care prevede pedepse cu închisoare de până la 15 ani pentru ”informaţii false” privind acţiunea Moscovei în străinătate, o armă represivă suplimentară pentru controlul informaţiilor privind ofensiva sa în Ucraina, relatează AFP, citată de Agerpres.

Acest text, a cărui semnătură prezidenţială marchează intrarea în vigoare, pedepseşte ”difuzarea publică de informaţii false cu bună ştiinţă sub pretextul unor informaţii fiabile” despre ”activităţi ale organelor de stat ruse în afara teritoriului rus”.

Pedeapsa prevăzută creşte la 15 ani de închisoare dacă ”informaţiile false” au ”antrenat consecinţe grave”.

Această lege o completează pe cea adoptată la începutul lunii martie care prevede până la 15 ani de închisoare pentru publicarea de ”informaţii false” despre armata rusă.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code