Economice

Razboiul din Ucraina: 67 de civili, înmormântaţi într-o groapă comună în apropiere de Kiev; capitala face provizii de alimente

Într-o înregistrare video publicată de agenţia ucraineană de presă UNIAN se vede cum sacii negri de plastic cu cadavrele sunt transferaţi dintr-un camion într-o groapă. Un doctor citat de media ucrainene a spus că nu toate cadavrele au fost identificate, scrie Agerpres.

Conform autorităţilor ucrainene, mai multe clădiri rezidenţiale au fost distruse de bombardamente în acest oraş situat la nord-vest de Kiev.

Anterior, un video cu o groapă comună din oraşul asediat Mariupol a ajuns în media din întreaga lume, arătând impactul invaziei începute la 24 februarie, relatează Agerpres.

ONU a transmis recent că peste 570 de civili au fost ucişi, însă guvernul ucrainean estimează că bilanţul morţilor este mult mai mare.

În acelaşi timp, şeful adjunct al administraţiei capitalei, Valentin Mondrivski, a spus că Kievul se pregăteşte pentru o posibilă blocadă din partea trupelor ruse, astfel că au fost făcute rezerve de alimente pentru a-i hrăni pe cei două milioane de locuitori rămaşi în oraş.

„Aceşti două milioane de locuitori din Kiev care nu şi-au părăsit locuinţele nu vor fi lăsaţi singuri”, a afirmat el.

Autorităţile şi mediul de afaceri au făcut tot posibilul pentru a deschide magazinele şi farmaciile în ultimele zile şi pentru a menţine preţurile „la un nivel accesibil”, a mai declarat oficialul.

Luptele grele continuă la nord-vest şi la est de Kiev, iar mulţi se tem că trupele ruse ar putea înconjura capitala în zilele următoare.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code