NEWSNET

Economice

Renault va elimina mai puţine locuri de muncă în Franţa decât intenţiona iniţial

Potrivit „Les Echos”, după două luni şi jumătate de discuţii cu reprezentanţii salariaţilor din Franţa, Renault a promis că în următorii trei ani va elimina doar 1.700 de locuri de muncă, în loc de 2.000 cât intenţiona iniţial, dintre care 1.150 în anul 2022. Acordul cu sindicatele prevede însă şi anumite angajamente cu privire la producţia realizată în Franţa, pe fondul dificultăţilor financiare şi penuriei de componente, scrie Agerpres.

În luna septembrie, Renault anunţa în mod oficial că poartă discuţii cu sindicatele din Franţa pentru eliminarea a 1.600 de locuri de muncă în sectorul de inginerie şi a 400 de poziţii auxiliare de suport în perioada 2022 – 2024. Aceasta după ce în 2020 Renault anunţa că va elimina 14.600 de locuri de muncă la nivel mondial, dintre care 4.600 în Franţa, şi va scădea capacitatea de producţie cu aproximativ o cincime.

Chiar dacă Renault a revenit pe profit în prima jumătate a acestui an, după pierderile istorice înregistrate anul trecut, deficitul mondial de aprovizionare cu semiconductori i-a perturbat producţia în ultimele luni şi a impus închiderea unor uzine. Renault este în urma rivalilor Volkswagen AG şi Stellantis NV când vine vorba de revenirea din pandemie, pentru că are o dependenţă mai mare de piaţa europeană, care şi-a revenit mai lent din pandemie comparativ cu cea din China sau SUA.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999 şi relansată în 2004 cu modelul Logan. Ulterior, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană

The post Renault va elimina mai puţine locuri de muncă în Franţa decât intenţiona iniţial appeared first on Economica.net.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 10 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code