Economice

Republica Moldova a ieșit după doi ani din starea de urgență sanitară

„Au fost doi ani grei, cu mult efort, muncă a multor oameni, emoţii, lacrimi, restricţii, lockdown-uri, dor, stres, durere şi pierderi. Preţul – 11.470 de vieţi omeneşti pierdute. Au decedat la datorie colegi ai noştri. Fiecare familie a pierdut pe cineva drag, fie rude sau prieteni. Fiecare familie s-a confruntat cu SARS-CoV-2” a scris Nemerenco.

Ministrul sănătăţii a ţinut să le mulţumească colegilor săi, care au lucrat timp de doi ani într-un ritm extraordinar de intens şi stresant, aducând prin efortul lor mai aproape sfârşitul stării de urgenţă în sănătate.

„Vreau să mă închin în faţa colegilor mei medici, asistenţi, felceri de pe ambulanţe, infirmiere care zi de zi îşi făceau datoria şi luptau pentru a salva cât mai multe vieţi, cu riscul de a-şi pierde propria viaţa. Lumină multă acolo sus colegilor care au plecat dintre noi”, a menţionat Nemerenco, care i-a îndemnat pe cei care nu s-au vaccinat până acum să o facă.

Potrivit unui comunicat de presă al guvernului, decizia adoptată în cadrul şedinţei CNESP a fost luată în contextul în care în ultimele două luni se atestă o scădere a incidenţei cazurilor noi de COVID-19, de la 754, la 34 de cazuri la 100.000 de oameni. De asemenea, majoritatea localităţilor din republică se află sub cod verde.

Decizia prevede şi anularea restricţiilor impuse de CNESP, printre care desfăşurarea evenimentelor publice, obligativitatea măştilor de protecţie, organizarea întrunirilor, dar şi măsurile restrictive pentru localurile de alimentaţie publică.

Sursa foto: Blogs. worldbank.org

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code