Economice

Retailerul de materiale de construcții Brick pune panouri fotovoltaice pe magazine

Din ce în ce mai multe companii trec la montarea panourilor fotovoltaice pe magazine sau pe fabrici. Retailerul Brick a anunțat că va monta panouri fotovoltaice pe magazinele sale.

Primul care va beneficia de energie verde este cel din Constanța, unde investiția se ridică la 60.000 de euro, iar energia va fi produsă chiar din această vară.

Ulterior, fiecare magazin pe care Brick le-a deschis la Mangalia, Ovidiu, Giurgiu și Satu Mare va avea instalate panouri fotovoltaice. Compania are în plan deschiderea mai multor  magazine în anii următori, la Oradea, Ploiești, București. Planurile includ în aceste proiecte implementarea energiei verzi.

În primă fază, instalarea unui astfel de sistem verde este estimată să acopere aproximativ 40% din necesarul de energie, urmând ca în a doua fază a proiectului acest procent de producție a energiei verzi să fie dublat.

„Contextul plin de provocări pe care îl traversăm poate deveni o oportunitate de accelerare a implementării energiei verzi, iar în acest sens compania noastră și-a asumat investiții pentru următorii ani, astfel încât să obţinem independenţă energetică şi un control eficient asupra costurilor asociate. Începem proiectul de implementare a panourilor fotovoltaice cu magazinul nostru din Constanța, însă vor urma treptat toate magazinele din rețeaua Brick. Primele investiții sunt realizate din fonduri proprii, însă pe viitor luăm în calcul și accesarea fondurilor europene”, a declarat Oana Nechita, Director Executiv Brick România.

Trecerea la mașini electrice

Pe lângă proiectul de implementare a energiei verzi, retailerul dobrogean a început deja să aplice și alte măsuri de economisire a energiei prin scăderea numărului de ore de consum de electricitate pe toată plaja de echipamente de marketing și promovare, prin reducerea intervalului de timp pentru aprinderea și stingerea reclamelor luminoase, dar și iluminarea controlată în magazine. Aceste măsuri au scopul de a eficientiza consumul de energie și, totodată, de a contribui la scăderea gradului de poluare.

În aceeași strategie de tranziție către energia verde, Brick România are în plan pentru viitor și schimbarea flotei de mașini cu unele electrice.

Brick România este un retailer de bricolaj, home improvement și proiecte DYI înființat  2002. Compania se află în proces de extindere a rețelei sale naționale de magazine. În prezent, retailerul operează cinci magazine, iar în martie 2023 va deschide un magazin și la Oradea. Alte orașe vizate pentru noi deschideri sunt Brașov, Ploiești, București, Cluj sau Iași.

Fotografie de Evgeniy Alyoshin pe Unsplash

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code