Economice

Retailerul polonez LPP vrea să se extindă în UE după ce s-a retras din Ucraina şi Rusia

Potrivit retailerului, pierderea celor două pieţe din Europa de Est îi va diminua veniturile cu 25%.

Ca răspuns la această situaţie, LPP va intra anul următor pe pieţele din Italia, Grecia şi Cipru şi va continua să extindă brandul „Reserved” în Germania şi Marea Britanie .

„După perioada dificilă din pandemie, ne confruntăm cu noi provocări care au legătură cu pierderea unei părţi semnificative din reţeaua noastră de vânzări”, a declarat directorul financiar de la LPP, Przemyslaw Lutkiewicz, referindu-se la suspendarea operaţiunilor din Ucraina şi decizia de a ieşi de pe piaţa din Rusia.

„În pofida acestui lucru, situaţia companiei rămâne stabilă şi pentru anul financiar în curs ne aşteptăm la venituri de peste 16 miliarde de zloţi (3,76 miliarde dolari), ceea ce ne permite să ne gândim cu calm la viitorul LPP”, a adăugat Lutkiewicz.

În condiţiile în care LPP nu poate face previziuni cu privire la modul cum va evolua situaţia din Ucraina, retailerul a decis să se concentreze pe pieţele din UE unde este deja prezent, a precizat Lutkiewicz. „În acelaşi timp, vrem să intrăm pe noi pieţe, în special în regiunea din sudul Europei, unde vedem un potenţial de creştere pentru brandurile noastre”, a spus el.

De asemenea, LPP se va concentra în acest an pe dezvoltarea afacerilor din segmentul e-commerce, care în trimestrul patru al anului financiar care s-a încheiat la 31 ianuarie 2022 au ajuns să reprezintă 30% din vânzările totale. Pentru anul financiar în curs, vânzările online ar putea să ajungă la cinci miliarde de zloţi, adică 31% din veniturile totale de 16 miliarde de zloţi.

În România, LPP a ajuns la 100 de magazine iar în 2022 vrea să deschidă alte 40 de unităţi. Grupul polonez deţine în România cinci mărci, Reserved, Cropp, Mohito, House şi Sinsay.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 11 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code