Economice

Rețelele electrice ale Ucrainei și Moldovei au fost sincronizate azi cu rețeaua europeană

Iată comunicatul ENTSO-E publicat acum câteva minute

„Ca urmare a unei solicitări urgente a Ukrenergo și a Republicii Moldova de sincronizare de urgență, OTS-urile Europei Continentale au convenit să înceapă pe 16 martie 2022 sincronizarea de probă a Sistemului de Energie Continental European cu sistemele de energie din Ucraina și Moldova. Această accelerare a proiectului de sincronizare aflat în derulare din 2017 a fost posibilă datorită studiilor anterioare efectuate și adoptării măsurilor de atenuare a riscurilor.

OTS-urile (Operatorii de Transport și Sistem – n.red.) Europei Continentale susțin acum stabilitatea sistemului energetic ucrainean-moldovenesc în urma unei analize pozitive care a confirmat că o sincronizare de urgență este fezabilă din punct de vedere tehnic cu o serie de măsuri pentru a asigura sisteme de alimentare sigure și securizate.

Aceasta este o piatră de hotar pentru OTS-urile Europei Continentale care lucrează în colaborare cu Ukrenergo și Moldelectrica, care operează sistemele lor în circumstanțe extrem de dificile. ENTSO-E dorește să mulțumească Comisiei Europene, tuturor OTS implicați și autorităților lor naționale pentru sprijinul și asistența acordată în procesul de sincronizare”

Știrea se actualizează

 

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code