Economice

REWE se extinde cu Penny în mediul rural. Deschide un magazin la Livezeni, Mureș

Cu planul de a deschide 30 de magazine Penny până la finele acestui an, retailerul german REWE, care activează, ca și Lidl, pe segmentul de discount, continuă să se extindă și în rural, mediu dominat până acum de doi retaileri moderni: Profi și Metro, prin franciza LaDoiPași.

Potrivit unui anunț al companiei în Monitorul Oficial, retailerul va deschide în curând o nouă unitate în satul Livezeni, din județul Mureș, o comunitate de aproximativ 2.500 de persoane. Localitatea este însă la numai 7 kilometri de Târgu Mureș, pe un drum național, iar în apropiere există un cartier rezidențial.

De asemenea, compania va inaugura și o altă unitate în Alba Iulia.

Din informațiile oferite de companie, în momentul de față, 98% dintre cele 308 magazine PENNY sunt în mediul urban și periurban.

Din informațiile Economica, REWE operează în momentul de față 14 magazine în mediul rural, majoritatea în localități satelit marilor aglomerații urbane. Spre exemplu, lângă București, compania deține magazine în: Chiajna, Buftea, Corbeanca, sat Dudu (Militari Residence), Ștefăneștii de Jos, Domnești și Brănești.

De asemenea, au magazin în Giroc, o localitate satelit a Timișoarei, dar și în Moșnița Nouă, tot lângă Timișoara, unde compania împarte vadul cu concurentul Lidl.

Lângă Iași, REWE a deschis la Tomești, lângă Cluj operează o unitate în Apahida, iar lângă Ploiești la Lipănești. De asemenea, există Penny în localitatea Berca, într-o zonă turistică, apropiată de Vulcanii Noroioși din Buzău, dar și la Barboși, în județul Vaslui, singurul sat depărtat de vreo aglomerație urbană unde a intrat Penny. Comuna Hoceni, din care face parte Barboși, are 2.800 de locuitori.

PENNY România a încheiat anul 2021 cu o cifră de afaceri de 5,39 de miliarde de lei, reprezentând un avans de 14% raportat la 2020.  Compania a înregistrat un profit net de 123 de milioane de lei în 2021, în creștere cu 44,8% comparativ cu anul anterior.

Citește și:

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 9 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code