Economice

ROCA Agri RDF, holdingul cu afaceri în zona inputurilor și a tradingului de cereale, sare de borna de 100 de milioane de euro, la nouă luni de la înființare

Într-un context economic dificil, marcat de secetă și de războiul de la granițele României, holdingul ROCA Agri RDF, care reunește patru companii din zona agri și-a crescut business-ul cu 45% față de aceeași perioadă a anului 2021, până la 100 de milioane de euro, potrivit unui comunicat al companiei.  Entitatea mizează pe o cifră de afaceri de aproximativ 140 de miliaone de euro până la final de an.  De asemenea, profitul operațional este de 4,7 milioane euro, la final de septembrie, iar profitul net de 2,7 milioane euro.

Strategia ROCA Agri RDF pentru următoarea perioadă vizează o creștere accelerată, atât organică, cât și prin tranzacții de tip M&A. La nivelul întregului an 2022, ROCA Agri RDF estimează venituri de peste 140 milioane euro.

„Cu un portofoliu în continuă expansiune, ROCA Agri RDF face pași mari către realizarea viziunii de a deveni un one-stop shop pentru fermieri la nivelul întregului sector agricol. Ne vom concentra în continuare pe dezvoltarea ROCA Agri RDF prin noi achiziții care vor consolida holdingul atât prin extinderea teritorială, cât și prin diversificarea gamei de produse și servicii”, a declarat Alexandru Savin, Membru al Boardului ROCA Agri RDF din partea ROCA Investments.

„Anul acesta ne-am concentrat pe consolidarea și integrarea Adidana alături de RDF și RDF Agricultura. Focusul nostru a fost pe echipe, pe integrarea și creșterea performanțelor acestora precum și pe eficientizarea operațională. Situația economică actuală ne-a provocat să găsim cele mai potrivite soluții pentru clienții și pentru business-ul nostru”, a spus Florin Deznan, Cofondator și CEO ROCA Agri RDF.

Holdingul ROCA Agri RDF are în componență companiile RDF SA, RDF Agricultura SRL și Adidana SRL. În plus, compania Dachim este în curs de alăturare holdingului, tranzacție prin care ROCA Agri RDF își va extinde capacitățile și își va dezvolta activitățile în distribuția de input-uri, trading de cereale, producție agricolă și procesare de cereale.

Investițiile holdingului de agricultură sunt realizate în companii românești și vizează dezvoltarea de noi linii de business și implementarea conceptului de one-stop shop pentru fermieri la nivelul întregului sector agricol. Colaborarea dintre companiile la nivelul holding-ului formează sinergii, schimb de know-how între echipe și ajută la optimizarea proceselor.

Holdingul ROCA Agri RDF reprezintă unul dintre principalii distribuitori naționali de input-uri (îngrășăminte chimice, seminţe și pesticide). Companiile sale sunt: RDF,  unul dintre principalii distribuitori de input-uri din România și un important trader zonal de cereale. Activitatea de trading a companiei a depășit 80.0000 tone în 2021.

RDF Agricultura este divizia de agricultură a holdingului ROCA Agri RDF. Activitatea de agricultură a făcut parte din RDF până la finalului anului 2021, iar ulterior a fost transferată pe o entitate separată. În prezent, compania are în exploatare aproximativ 2.000 ha teren agricol.

Adidana, fondată în anul 1993, este unul dintre cei mai importanți distribuitori de îngrășăminte chimice din România. Pe lângă activitatea principală de distribuție, compania realizează de asemenea achiziții de cereale și comerț cu motorină.

Dachim este distribuitor regional de inputuri, trader de cereale și cultivă peste 2.000 ha de teren agricol în zona Turda.

ROCA Investments este o companie de private equity, parte din Impetum Group, care are misiunea de a dezvolta o cultură antreprenorială bazată pe parteneriat, de a amplifica potențialul și accelera creșterea companiilor și brandurilor românești. În 2021, a ajuns la o evaluare de 247,5 milioane lei (peste 50 milioane euro), de la 102 milioane lei în 2018, mai mult decât dublu. Portofoliul ROCA include două holdinguri (ROCA Industry si ROCA Agri RDF), dar și investiții în alte companii din diferite sectoare ale economiei.

 

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 14 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code