Economice

ROMAERO a pierdut contractul cu Ryanair, cel mai mare pentru mentenanța avioanelor civile

ROMAERO nu mai poate repara avioanele care transportă pasageri, după ce Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC)   i-a suspendat acest drept. Economica.net a publicat săptămâna trecută o scrisoare atribuită angajaților companiei prin care oamenii se plângeau că societatea nu mai îndeplinește condițiile de aprobare ale Agenției Europene de Siguranță a Aviției, dar și că duce lipsă de angajați calificați care să se ocupe de reparațiile efectuate la avioanele companiilor comerciale cu care are contracte. În plus, salariile nu au mai fost plătite de patru luni, iar din februarie, jumătate dintre angajați și-ar fi dat demisia.

Economica.net a întrebat Ryaniar, care avea contract cu ROMAERO, ce va face cu avioanele după decizia ACC, și ne-a transmis că „această decizie a Autorității Aeronautice Civile nu va avea niciun impact asupra operațiunilor Ryanair, deoarece Ryanair nu lucrează cu ROMAERO și nu are de gând să plaseze aeronave acolo în această iarnă”.

Este cel mai mare contract, ca valoare, pe care ROMAERO l-a avut pentru lucrări de mentenanță la aeronave civile: 3 milioane de euro.

Al doilea cel mai mare contract a fost cel cu Blue Air, în valoare de 6 milioane de lei, însă Blue Air are activitatea suspendată și doar patru avioane în flotă. În infograficul de mai jos pot fi vizualizate contractele ROMAERO pentru lucrările la avioanele civile.

 

ROMAERO este cea mai mare companie de stat din industria aerospațială și de apărare românească. Societatea este specializată în servicii de întreținere și reparații pentru aeronave de transport civile și militare, precum și în producția industrială de aerostructuri și componente ale acestora.

Ultimul an cu profit pentru compania deținută de stat, prin intermediul Ministerului Economiei, a fost 2011, când profitul net a fost de doar 400.000 de lei. Anul trecut, ROMAERO a avut o cifră de afaceri de aproape 52 de milioane de lei, cea mai mică din ultimii 15 ani, iar pierderea a fost de aproate 63 de milioane de lei.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 32 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code