Economice

România a primit a treia tranşă de bani din PNRR. Gradul de încasare a ajuns la 42% – MFP

Conform sursei citate, miercuri, 11 ianuarie 2023, Ministerul Finanţelor a încasat suma de 521 milioane de lei, ca urmare a îndeplinirii obiectivului de conectare a 600.000 de case de marcat la sistemul informatic al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală şi reîntregirii sumelor cheltuite în trimestrul IV, de la bugetul de stat, pentru investiţiile din cadrul jaloanelor PNRR.

„O veste îmbucurătoare la început de an! Este cea mai mare sumă primită până acum şi adăugând şi primele două tranşe încasate anul trecut ajungem să avem peste 42% încasări din alocarea totală destinată ministerului prin programele asumate din PNRR. Suntem în grafic şi nu pot decât să mă bucur şi să mulţumesc echipei pentru exemplul de bună practică administrativă”, a declarat Adrian Câciu, ministrul Finanţelor.

Prin conectarea celor 600.000 de case de marcat, mediul de afaceri are posibilitatea deducerii din impozitul pe venit/profit a cheltuielilor ocazionate de achiziţia şi punerea în funcţiune a aparatelor de marcat fiscale electronice (AMEX-uri).

Conform datelor disponibile la ANAF, valoarea totală a deducerilor din impozitul întreprinderilor, aferentă achiziţiei aparatelor de marcat electronice fiscale (AMEF), se ridica la sfârşitul anului trecut la suma de 338 milioane lei.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 26 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code