Flux-stiri

România împlinește 17 ani de când a semnat tratatul de aderare la UE. Ciucă: O alegere bună

  • Premierul Nicolae Ciucă susţine, într-un mesaj adresat cu ocazia împlinirii a 17 ani de la semnarea Tratatului de aderare a României la Uniunea Europeană, că a fost o alegere bună pentru România şi enumeră beneficiile pe care le-a adus apartenenţa ţării la UE.
  • Potrivit acestuia, România a beneficiat până acum de la Uniunea Europeană de aproape 42 de miliarde de euro net.
  • El arată că responsabilitatea Guvernului este să continue acest parcurs european al României, fapt asumat şi prin obiectivele incluse în Programul de Guvernare.

Premierul Nicolae Ciucă susţine, într-un mesaj adresat cu ocazia împlinirii a 17 ani de la semnarea Tratatului de aderare a României la Uniunea Europeană, că a fost o alegere bună pentru România şi enumeră beneficiile pe care le-a adus apartenenţa ţării la UE.

Potrivit premierului Nicolae Ciucă, semnarea în urmă cu 17 ani a tratatului care a consfinţit aderarea României la Uniunea Europeană a constituit un moment pe care românii îl aşteptau ca pe o şansă concretă de consolidare a democraţiei şi dezvoltare economică.

Şeful Guvernului enumeră beneficiile apartenenţei României la UE.

Privind în urmă la beneficiile pe care ni le-a adus apartenenţa la Uniunea Europeană, avem suficiente motive să apreciem că a fost o alegere bună pentru România şi pentru români: triplarea produsului intern brut al României comparativ cu cel înregistrat la momentul aderării, stabilitate economică şi socială, liberă circulaţie pentru cetăţeni, bunuri şi servicii, acces liber pe piaţa unică europeană pentru antreprenorii români şi sprijin acordat prin finanţările europene”, arată Ciucă.

Potrivit acestuia, România a beneficiat până acum de la Uniunea Europeană de aproape 42 de miliarde de euro net, bani europeni utilizaţi în diferite proiecte care au contribuit la reducerea unor decalaje de dezvoltare şi au stimulat iniţiativa privată.

În contextul global actual, în care efectele economice şi sociale ale pandemiei se suprapun cu criza energetică şi cea umanitară provocate de invazia rusă în Ucraina, solidaritatea europeană ne va permite în continuare să susţinem reformele necesare de care să beneficieze toţi românii şi întreaga societate. Prin intermediul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, România va beneficia în următorii ani de aproape 30 de miliarde de euro pentru noi investiţii şi reforme, în plus faţă de celelalte instrumente de finanţare europeană. Inclusiv pachetul de măsuri ,,Sprijin pentru România, destinat protejării cetăţenilor şi economiei naţionale, beneficiază de susţinerea europeană. Din cele 17,3 miliarde lei cât reprezintă valoarea întregului pachet, 9 miliarde de lei vor fi asigurate din fonduri europene”, spune premierul.

El arată că responsabilitatea Guvernului este să continue acest parcurs european al României, fapt asumat şi prin obiectivele incluse în Programul de Guvernare şi în total acord cu orientarea majoritar pro-europeană a cetăţenilor români.

The post România împlinește 17 ani de când a semnat tratatul de aderare la UE. Ciucă: O alegere bună appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code