Economice

România în Schengen – Mai mulţi eurodeputaţi români participă la discuţii cu cancelarul austriac cu prilejul unei reuniuni PPE la Viena

Printre eurodeputaţii români care participă la reuniune se află Siegfried Mureşan, vicepreşedintele grupului PPE, Rareş Bogdan, şeful delegaţiei României în grupul PPE din PE, şi Eugen Tomac, scrie Agerpres.

Rareş Bogdan a postat miercuri pe Facebook două fotografii cu liderul grupului PPE, Manfred Weber, însoţite de mesajul: „La aeroport, alături de Manfred Weber, în drum spre Viena. Ultimul Asalt. La ora 17.30 ne vom afla faţă în faţă cu Karl Nehammer, cancelarul Austriei. Ce doriţi să îi transmit cancelarului austriac?”

Siegfried Mureşan a postat şi el pe Facebook o imagine din avion cu mesajul: „În drum spre Austria. De astăzi până vineri avem o reuniune a Grupului PPE la Viena. Vom discuta, desigur, despre aderarea României la spaţiul Schengen.”

„PPE a luat întotdeauna decizii bazate pe argumente serioase. Asta aşteptăm şi de la Austria în cazul de faţă: o decizie serioasă, bazată pe argumente. (…) Toate argumentele sunt în favoarea aderării României la spaţiul Schengen”, a adăugat Mureşan.

Pe site-ul grupului PPE se anunţă o reuniune specială la Viena a conducerii grupului PPE în PE, care va dura de miercuri până vineri şi care va fi prezidată de Manfred Weber. La reuniune va participa cancelarul Karl Nehammer şi, ca invitaţi, premierul croat Andrej Plenkovic şi omologul său slovac Eduard Heger.

La reuniune vor mai participa eurodeputata Angelika Winzig, şefa delegaţiei Austriei în grupul PPE din PE, şi Othmar Karas, prim-vicepreşedinte al Parlamentului European. Liderii grupului PPE vor discuta cu politicieni austrieci şi europeni, precum şi cu experţi, despre marile provocări ale momentului, precum rolul Europei într-o lume în schimbare şi migraţie, se menţionează în comunicatul PPE.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 29 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code