Economice

Rusia ar putea interzice exporturile de grâu, orz și porumb, de mâine

Rusia ar putea interzice exporturile de grâu, secară, orz și porumb între 15 martie și 30 iunie, a declarat Ministerul rus al Agriculturii, potrivit Interfax.

„Ministerul Agriculturii, împreună cu Ministerul Industriei și Comerțului, a redactat o rezoluție guvernamentală care prevede o interdicție temporară a exportului de cereale de bază din Rusia în perioada 15 martie – 30 iunie inclusiv a anului în curs”, a declarat biroul de presă al ministerului pentru Interfax.

Formularea exactă este de a impune de la 15 martie până la 30 iunie 2022 inclusiv o interdicție temporară a exportului de grâu, secară, orz și porumb din Federația Rusă, a precizat acesta.

Potrivit datelor Departamentului pentru Agricultură al SUA (USDA), Rusia ar fi trebuit să asigure în acest an comercial care a început în luna iulie 2021 16% din exporturile mondiale de grâu. Este cel mai mare exportator mondial, în condițiile în care UE, spre exemplu, asigură 18% din exporturile globale.

La porumb, cota Rusiei este de numai 2%. În schimb, Rusia asigură 13% din exporturile mondiale de orz, fiind al treilea cel mai mare jucător pe această piață.

Citește și

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code