Economice

Rusia interzice până la sfârșitul anului exporturile de echipamente de telecomunicaţii, medicale, auto, agricole, electrice şi tehnice

În total, peste 200 de articole au fost incluse în lista privind suspendarea exporturilor, care acoperă şi turbine, vagoane de cale ferată, containere şi alte bunuri.

Grupul italo-american Stellantis, care produce şi vinde brandurile Peugeot, Citroen, Opel, Jeep şi Fiat în Rusia, intenţiona să înceapă exportul spre Europa Occidentală de vehicule comerciale fabricate local, înaintea invadării Ucrainei de către Moscova.

De asemenea, Ministerul Economiei a anunţat interzicerea exportului anumitor tipuri de produse din lemn şi alte exporturi forestiere, dar fără a specifica produsele.

„Aceste măsuri sunt răspunsul logic la cele impuse împotriva Rusiei şi sunt menite să asigure funcţionarea neîntreruptă în sectoarele cheie ale economiei”, a precizat Ministerul Economiei.

Agenţia rusă de presă Interfax a anunţat, citând surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, că se pregăteşte o legislaţie ce vizează suspendarea temporară de către Rusia a exporturilor de cereale către un grup de state foste sovietice, în perioada 15 martie-31 august.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 1 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code