Economice

Rusia îşi continuă atacurile asupra infrastructurilor-cheie în Ucraina

„Forţele ruse au atacat regiunea Dnipropetrovsk în noaptea de 2 spre 3 noiembrie, lovind infrastructura de alimentare cu apă şi energie electrică în oraşul Krivoi Rog (Kryvyi Rih), o benzinărie din Nikopol şi o uzină în Pavlohrad’, a declarat joi Valentin Reznicenko, şeful administraţiei militare regionale, pe Telegram.

Informaţia a fost confirmată pe contul său de Telegram şi de Mikola Lukaşuk, şeful Consiliului din această regiune din sudul Ucrainei, care se află în apropierea liniilor de luptă între trupele ruse şi forţele ucrainene.

Potrivit lui Reznicenko, „mai multe atacuri de amploare au avut loc noaptea trecută…Ruşii au atacat instalaţii ale infrastructurii de alimentare cu apă şi energie din Krivoi Rog, provocând pagube considerabile. Serviciile de urgenţă lucrează la faţa locului”.

Centrala electrică din Krivoi Rog a fost lovită de o dronă „kamikaze” rusă, în timp ce reţeaua de alimentare cu apă a fost distrusă de o rachetă, a precizat Lukaşuk.

În această ofensivă, forţele ruse au utilizat sisteme de rachete cu lansare multiplă Grad şi artilerie grea, potrivit unor surse citate de agenţii ucrainene de presă.

Ruşii au mai avariat un bloc de apartamente, două case particulare, o universitate, un atelier de reparaţii auto, o fabrică de mobilă, o uzină şi mai multe linii electrice în Nikopol, în aceeaşi regiune în care se află Dnipro, al patrulea cel mai populat oraş din ţară.

Peste 1.000 de locuinţe din zonă au rămas fără electricitate în urma atacurilor ruseşti. Ingineri electricieni au fost trimişi să repare avariile şi să restabilească alimentarea cu energie electrică, au adăugat oficiali militari.

Nu există deocamdată informaţii despre potenţiale victime în urma acestor atacuri.

Primarul ucrainean din Melitopol, Ivan Fedorov, a raportat explozii la primele ore ale dimineţii în acest oraş ocupat de ruşi în apropiere de Zaporojie, relateaza Kyiv Independent.

Potrivit lui Fedorov, o parte din incinta unei fabrici de compresoare pentru aparate de aer condiţionat industrial, unde o vreme au staţionat trupe ruse, a fost distrusă în atac.

În acelaşi timp, unităţi ale Comandamentului aerian ucrainean Skhid (est) au doborât patru drone „kamikaze” Shahed-136 deasupra districtului Nikopol, potrivit Kievului.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 19 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code