Economice

Rusia mizează pe chinezii de la Chery pentru revigorarea industriei auto

Conform agenției ruse TASS, șeful diviziei din Rusia a producătorului auto chinez Chery, a declarat că există în prezent discuții între oficiali ai unor companii ruse și cei chinezi pentru a produce mașini electrice în uzine rusești.

„În planurile noastre avem în vedere localizarea producției de mașini pe teritoriul Rusiei”, a declarat Vladimir Șmakov adăugând și că Chery își dorește să crească vânzările sale pe piața rusă până la 80.000 – 100.000 de mașini în 2022.

Anul trecut, Chery, al nouălea producător auto chinez în funcție de vânzări (959.000 unități în 2021), a vândut în Rusia 40.874 de vehicule.

Declarațiile lui Șmakov vin după ce, cu doar câteva zile în urmă, oficialii ruși au anunțat că au în plan prezentarea a două modele electrice „made in Rusia”.

Una dintre acestea, purtând marca Evolute, ar trebui să intre în producție în luna septembrie la uzina Motorinvest Lipetsk. mai mult chiar, proiectul celor de la Motorinvest Lipetsk nu vizează doar crossover-ul electric Joy, ci încă două mașini care „vor apărea în octombrie, respectiv, în noiembrie”. Pentru a explica acest ritm nemaiîntâlnit la nicio altă companie producătoare de mașini – trei modele electrice noi în trei luni – unii jurnaliști ruși consideră că viitoarele modele Evolute nu vor fi altceva decât mașini ale unor mărcii chineze cărora le va fi schimbată sigla. Doar că, până acum, sursa tehnologiei părea a fi compania Dongfeng.

Ca și Motorinvest Lipetsk, cel mai mare producător auto rus, AvtoVAZ, și-a anunțat intenția de a lansa pe piață propriul model electric.

De asemenea, la începutul lunii iunie uzina pe care Renault a cedat-o primăriei din Moscova a fost redenumită oficial JSC Moskvich. Deși nu există încă date concrete cu privire la mașinile care ar putea fi produse în viitor sub marca Moskvich, presa rusă scrie tot mai des despre posibilitatea ca, la uzina de lângă Moscova să fie asamblate modele ale chinezilor de la Anhui Jianghuai Automobile Co. (JAC).

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 19 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code