Economice

Rusia numeşte un administrator prorus în oraşul Melitopol, care le cere locuitorilor să se adapteze la „noua realitate”

Aleasa locală prorusă Galina Danilcenko a fost numită în funcţie după ce primarul ales al oraşului Melitopol, Ivan Fedorov, a fost răpit de trupele ruse, conform Kievului.

Galina Danilcenko le-a cerut locuitorilor din acest oraş din sudul ţării „să se adapteze la noua realitate”.

Ea le-a mai solicitat localnicilor să nu mai demonstreze împotriva forţelor de ocupaţie ruse şi a subliniat că încă există persoane în oraş care ar încerca „să destabilizeze situaţia şi să provoace o reacţie necorespunzătoare”, scrie Agerpres.

Galina Danilcenko intenţionează să creeze un Comitet de Alegere al Poporului pentru a rezolva problemele din oraşul Melitopol, unde locuiesc 150.000 de persoane, şi din regiunea Melitopol.

În acelaşi timp, conform Moscovei, luptătorii separatişti proruşi din estul Ucrainei au capturat părţi din oraşul Sievierodoneţk.

„Unităţi ale Republicii Populare Lugansk au blocat părţile de est şi de sud ale oraşului”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konaşenkov, conform agenţiei ruse de ştiri Interfax, preluată de Reuters şi citată de Agerpres.

Armata ucraineană a raportat anterior că o ofensivă rusă este iminentă în respectivul oraş din regiunea Lugansk.

Surse ruseşti au spus, de asemenea, că forţele ruse continuă să atace oraşul Popasna din apropiere de Lugansk şi că separatiştii au ocupat părţile nordice ale oraşului, potrivit Agerpres.

În acelaşi timp, purtătorul de cuvânt al armatei ruse a mai declarat că trupele ruse au distrus 3.687 de instalaţii militare ucrainene până acum.

Reuters menţionează că declaraţia nu poate fi verificată din surse independente.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code