Economice

Rusia primește zilnic cu 600 de milioane de euro de la țările UE. Europarlamentarul Siegfried Mureșan: Trebuie să avem producții cât mai mari în Europa. Finanțăm indirect mașinăria de război a lui Putin

Europarlamentarul PNL a declarat că atât Rusia cât şi Ucraina sunt mari exportatori de cereale, floarea soarelui, soia.

”Suntem siguri că Rusia va folosi aceste resurse alimentare ca armă politică, ajutând cu exporturi doar ţările care i-au susţinut în acest război declanşat în Ucraina”, a spus Siegfried Mureşan, precizând că ”nu ne vom putea baza pe exporturile din Rusia, iar exporturile din Ucraina nu vor veni nici ele, din cauza războiului”.

 

Siegfried Mureşan a mai afirmat că ”ţările membre UE plătesc zilnic Rusiei 600 de milioane de euro pentru exportul de gaze, cărbune, petrol, finanţând astfel maşinăria de război”.

”Trebuie să reducem aceste sume cât maim mult şi cât mai repede, eu aş fi de acord cu un embargo complet asupra acestor exporturi, dar unele ţări nu sunt de acord să împună acest embargo. Trebuie să găsim soluţii pentru alternative”, a explicat Mureşan.

Despre statele dependente de aceste resurse ale Federaţiei Ruse, Siegfried Mureşan a spus că sunt statele care depind din punct de vedere al aprovizionării de Federaţia Rusă, precum Germania, Austria.

”Această dependenţă economică este dăunătoare în momentul de faţă, trebuie să achiziţionăm gaz din cât mai multe ţări. (..) Dependenţa de o singură ţară şi o singură cale de transport ne pune într-o situaţie slabă”, a mai spus europarlamentarul PNL.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code