Economice

Rusia spune că SUA au întrerupt discuţiile privind stabilitatea strategică. Lavrov: Într-o zi acest război se va încheia, iar Rusia îşi va apăra adevărul

Reprezentanţi ai celor două ţări urmau să se întâlnească la Cairo în noiembrie anul trecut pentru a discuta despre reluarea inspecţiilor în cadrul tratatului de reducere a armelor nucleare Noul START, înainte ca tratativele să fie anulate în ultimul moment. Moscova a acuzat Washingtonul că refuză să discute o agendă mai largă de „stabilitate strategică” între cele două mari puteri nucleare ale lumii.

În prima sa conferinţă de presă din acest an pentru a face bilanţul anului 2022 şi a stabili obiectivele pentru anul în curs, Lavrov a mai spus că fostul preşedinte american Barack Obama este vinovat pentru începutul unei dispute diplomatice după ce a expulzat 35 de diplomaţi ruşi în urma unor informaţii privind amestecul Rusiei în alegerile americane din 2016.

Şeful diplomaţiei ruse a comparat politica SUA faţă de Rusia cu acţiunile lui Adolf Hitler împotriva URSS. ”La fel ca Hitler, care a vrut să rezolve odată pentru totdeauna ‘chestiunea evreiască’, acum politicienii occidentali (…) vorbesc despre necesitatea unei înfrângeri strategice a Rusiei”, a spus ministrul rus, citat de EFE.

Potrivit lui Lavrov, Washingtonul încearcă în prezent să mobilizeze Europa pentru a rezolva „problema rusă”. ”Americanii au creat o coaliţie formată practic din toate ţările europene, care fac parte din NATO şi din Uniunea Europeană, şi prin intermediul Ucrainei duc un război împotriva ţării noastre cu acelaşi scop, soluţionarea definitivă a problemei ruseşti”, a spus el.

Ministrul rus de externe a declarat că ”într-o zi acest război se va încheia” şi că Rusia ”îşi va apăra adevărul”. ”Dar, pentru moment, nu-mi pot imagina cum vom trăi după aceea; totul va depinde de concluziile pe care le va trage Europa”, a adăugat el.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 17 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code