NEWSNET

Economice

S-a încheiat selecția pentru proiectele înscrise în concursul de bugetare participativă. Patru inițiative vor primi în total 2 milioane de lei

„Bucureștenii au decis prin vot proiectele câștigătoare în cadrul procesului de bugetare participativă inițiat de Primăria Capitalei. A fost un prim exercițiu foarte util, care va fi continuat în format extins în următorii ani”, a scris Nicușor Dan pe pagina sa de Facebook.

Din cele 29 de proiecte declarate eligibile în faza de evaluare, patru au fost declarate câștigătoare.

„În ordine, e vorba despre:
1. 🟢„O oază de relaxare pentru pacienții Spitalului Clinic Prof. Dr. Theodor Burghele”. Proiectul a obținut cel mai mare număr de voturi (1.159) și își propune amenajarea unui spațiu verde în curtea spitalului menționat.
2. 🟢„Ciorile din Grădina Cișmigiu | Vecini cu aripi”. Proiectul a obținut 1.111 voturi și are în vedere rezolvarea problemei ciorilor din Cișmigiu într-un mod respectuos față de mediu.
3. 🟢„Infrastructură pentru biciclete: marcaje, parcări și stații de reparat biciclete”. Proiectul s-a clasat pe locul al treilea, cu 1.052 voturi și urmărește dezvoltarea mobilității urbane prin intermediul bicicletelor.
4. 🟢„Parc Freerun și Parkour pentru copii și adolescenți”. Proiectul a primit 899 de voturi și vizează crearea unui spațiu de joacă și exerciții în aer liber în Parcul Regele Mihai I (Herăstrău)”, a precizat primarul general.

Cele patru proiecte vor beneficia de un buget total de două milioane de lei, care se va împărți aproximativ egal între ele. Implementarea lor va începe chiar din acest an.

„Bugetul total pe care PMB îl pune la dispoziție pentru aceste proiecte este de 2 milioane de lei, iar fiecare dintre proiectele menționate va beneficia de circa un sfert din acești bani. Vom pune în practică aceste proiecte chiar începând din acest an, în colaborare cu cei patru câștigători, pe care-i felicit pentru dorința de implicare civică și pentru succesul ideilor propuse! Reafirm că Primăria Capitalei este deschisă inițiativelor din societatea civilă și unei participări mai largi a bucureștenilor în efortul de modernizare a orașului. Îi consider pe toți locuitorii Capitalei parteneri ai primăriei pentru un oraș mai bine amenajat, mai atractiv”, a mai scris Nicușor Dan.

The post S-a încheiat selecția pentru proiectele înscrise în concursul de bugetare participativă. Patru inițiative vor primi în total 2 milioane de lei appeared first on Economica.net.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code