Economice

Salrom va fi listată la Bursa de Valori București în mai 2023. Fondul proprietatea vrea să iasă din acționariatul societății

„În mai anul viitor, compania Salrom va fi listată la Bursă. (…) Fondul Proprietatea doreşte să iasă din acţionariatul societăţii şi să intre pe Bursă, să vândă aceste acţiuni pe Bursă. Au venit cu un plan pentru o astfel de tranzacţie care, din estimările noastre, va fi finalizată cam în prima jumătate a anului viitor. Există un acord de principiu din partea celuilalt acţionar, a Ministerului Economiei şi atunci vom lucra împreună ca această listare pe Bursă să se realizeze cu succes şi, bineînţeles, în beneficiul companiei”, a afirmat ministrul în cadrul unei vizite de lucru efectuată la Salina Slănic Prahova.

Potrivit lui Florin Spătaru, vor exista o transparenţă şi un interes din partea acţionarilor de a continua investiţiile şi de a dezvolta Salrom.

„Mă aştept ca printr-un astfel de demers, care este pozitiv pentru Salrom, să demarăm cât mai rapid aceste investiţii care au fost blocate ani de zile. Dacă mă întrebaţi care sunt efectiv cauzele, nu vă pot da un răspuns concludent, pentru că, sincer, mi-aş pierde foarte mult timp să încerc să identific cauzele. Hai să privind în viitor, hai să vedem cum dezvoltăm pe mai departe Salromul şi Salina Slănic Prahova. Această salină reprezintă un bun al întregii comunităţi, nu numai al companiei Salrom. Asta este discuţia pe care am avut-o cu directorii, să realizeze impactul pe care îl au asupra comunităţii şi că ceea ce fac şi ceea ce promovează investiţional şi ca dezvoltare reprezintă, de fapt, o responsabilitate pe care o au faţă de comunitatea în care trăiesc”, a spus ministrul Economiei.

Sursa foto: Salrom.ro

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code