Economice

Scholz: Putin este informat greşit despre războiul din Ucraina

Într-o podcast german despre politică ce urmează a fi transmis duminică, Scholz şi-a exprimat convingerea că „preşedintele rus nu este informat corect” şi că „propriile sale servicii îi ascund multe adevăruri”, de exemplu „numărul soldaţilor ruşi care au murit în război”.

Comentariile cancelarului german sunt asemănătoare cu cele făcute joi de şeful serviciului britanic de informaţii GCHQ, potrivit căruia consilierii lui Putin se tem să îi spună adevărul. Administraţia americană a făcut comentarii similare joi, invocând informaţii de la propriile servicii secrete.

Cu toate acestea, a spus Scholz, Kremlinul nu are cum să nu fie la curent cu amploarea calculelor greşite în privinţa Ucrainei. Putin este dezamăgit de armata rusă, ceea ce a dus la tensiuni între liderul de la Kremlin şi conducerea militară, a adăugat cancelarul german.

Scholz a subliniat că Rusia nu poate ieşi victorioasă, indiferent cum se va termina conflictul.

„Acest război nu distruge doar Ucraina, ci şi viitorul Rusiei”, a afirmat el, adăugând că, fără o soluţionare paşnică, Rusia nu are nicio şansă de a reveni măcar la o creştere economică „rezonabilă”.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code