Economice

Scoatem mașinile din trafic? Viceprimarul Capitalei propune abonamente STB – Metrorex pentru angajații din ministere

„Utilizarea transportului public – STB și Metrorex – cel puțin de către angajații de la stat ar însemna să scoatem din traficul bucureștean câteva mii de mașini!”, scrie viceprimarul Capitalei pe pagina proprie de Facebook.

În acest sens, el spune că a început, zilele acestea, discuții cu reprezentanții ministerelor din Guvernul României pentru a-i convinge să achiziționeze abonamente de transport public, pe care să le pună la dispoziția salariaților din ministere.

„Vrem să convingem angajații din sistemul public să utilizeze autobuzul, troleul, tramvaiul sau metroul pentru a ajunge la serviciu”, explică Bujduveanu.

Potrivit lui, majoritatea sediilor ministerelor și a altor instituții de stat din București sunt poziționate în zona centrală a orașului, intens tranzitată în timpul zilei. Aceste sedii beneficiază de conexiuni cu o multitudine de linii ale transportului metropolitan (STB – Metrorex), fiind, de cele mai multe ori, mai ușor accesibile prin intermediul rețelei de transport public, mai spune viceprimarul Capitalei.

Acesta apreciază că sistemul public folosește abonamentul metropolitan mixt de transport și scoate din trafic mii de mașini. El prezintă și alte avantaje ale utilizării transportului în comun.

  • Fapt – un plin de combustibil costă, în medie, 320 de lei.
  • Fapt – un abonament mixt pentru transport public (STB – Metrorex) costă 140 lei/lună.
  • Fapt – utilizând transportul public, aportul pentru mediu și mobilitate este neprețuit.

„Transportul public generează beneficii importante pentru fiecare dintre bucureșteni: este mai ieftin, mai nepoluant și creează mobilitate în Capitală. Cu aceste argumente cred că voi convinge mare parte dintre bucureștenii care lucrează în sistemul public să renunțe la mașini, în favoarea transportului public, atunci când merg la serviciu. Sunt pași către un mediu înconjurător mai sănătos, către mobilitate. Pași spre normalitate!”, conchide viceprimarul Capitalei.

The post Scoatem mașinile din trafic? Viceprimarul Capitalei propune abonamente STB – Metrorex pentru angajații din ministere appeared first on Economica.net.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 1 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code