Economice

Scumpirea RCA mai aduce un record în România. Safety, liderul din brokeraj, bate toate așteptările și își propune vânzări cât un sfert din toată piața asigurărilor. Proiect în premieră cu cel mai solid asigurător de la noi

Cele 175 de milioane de euro intermediate de Safety Broker în 2020 o vor plasa, cel mai probabil,  între primii cinci vânzători de asigurări din România, înaintea majorității multinaționalelor care emit polițele, aceasta fiind o premieră absolută pentru piața locală. Este, practic, confirmarea unui proces început acum câțiva ani, când multinaționalele din asigurări au decis să își reducă semnificativ sau să renunțe complet la forța proprie de vânzări, lăsând distribuția în mâinile brokerilor. Este o confimare, dar nu și apogeul, pentru că, după încheierea tranzacției deceniului din asigurări, cu polonezii de la UnilinkSafety își propune ca în trei ani să devină lider absolut în privința vânzărilor de asigurări. Ținta este setată la 500 de milioane de euro PBI( un sfert din deja tradiționalele 2 miliarde de euro din care piața locală nu poate să iasă de aproape 10 ani), nivel la care nicio firmă de asigurări nu va putea ajunge prea curând.

Safety a crescut spectaculos în 2021, primele urcând cu aproape 50%, trase înainte în principal de linia RCA, care a urcat cu peste 60%, potrivit datelor consultate de Economica.  Creșterea din RCA vine mai ales pe fondul majorării tarifelor, într-o primă fază mai lent, concomitent cu punerea City Insurance sub administrarea FGA, iar apoi mai agresiv, după ce City și-a pierdut licența urmând calea falimentului.

Cu excepția unei linii cu o pondere foarte redusă (asigurări de pierderi financiare), vânzările Safety au crescut în toate zonele. RCA, CASCO, asigurări de garanții (bonds) și cele de locuință rămân principalele motoare, cu ponderi ridicate și creșteri anuale între 9% și 60%. O pondere importantă o mai au și asigurările de răspundere juridică.

2022 a fost un an excepțional atât prin prisma evenimentelor petrecute în piața asigurărilor ( falimentul liderului pieței românești a asigurărilor), dar și prin prisma rezultatelor înregistrate de compania noastră. Avem o crestere de aproape 50%, cea mai mare creștere a noastră din ultimii 10 ani.”, comentează Viorel Vasile, președintele și fondatorul Safety.

Nouă echipă de executivi, cu Mihnea Tobescu, fost șef Euroins, pe post de șef al vânzărilor

De la 1 ianuarie, Safety are și noi executivi. Șef al vânzărilor (CSO) va fi Mihnea Tobescu, fost șef Euroins, recrutat anul trecut de Safety pentru zona de dezvoltare internațională. Zina Iakab a preluat poziția de șef de oprrațiuni (COO), iar Anca Grigorescu pe cea de CFO, după cum anunțase Safety încă de anul trecut.  O altă premieră pentru compania lider din intermediere și, defapt, pentru întreaga piață,  o constituie încheierea unui parteneriat cu Allianz Țiriac, în vederea dezvoltării vânzărilor de asigurări facultative, în principal viață și sănătate. În urma acestui parteneriat pe termen lung Safety va promova produsele AZT, care va achita comisioane suplimentare, sub formă de bonus. Brokerul se angajează să vândă într-o anumită pondere asigurările de care este interesat Allianz Țiriac. Conform informațiilor noastre, Safety ar mai avea discuții  în același sens cu alți doi asigurători importanți din România.

Reamintim că Safety Broker a anunțat recent încheierea unui partneriat cu Unilink, liderul pieței brokerajului din Polonia și Bulgaria. Practic, polonezii vor prelua controlul acționariatului. Actualii lideri executivi ai Safety vor rămâne în board pentru a dezvolta afacerea în noua etapă. Așa cum scria Economica.net, împreună cu Unilink, Safety va aduce în România și un asigurător de RCA care activează în zona insurtech. După preluarea Safety, grupul Unilink își va consolida poziția de cel mai important vânzător regional de asigurări, în condițiile în care Safety este lider în România și Republica Moldova.

AICI toate detaliile tranzacției Safety-Unilink precum și despre noul asigurător RCA pe care îl vor aduce în România

The post Scumpirea RCA mai aduce un record în România. Safety, liderul din brokeraj, bate toate așteptările și își propune vânzări cât un sfert din toată piața asigurărilor. Proiect în premieră cu cel mai solid asigurător de la noi appeared first on Economica.net.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code