Economice

Șefa General Motors, Mary Barra, e prima femeie care devine președinte al Business Roundtable

Mary Barra a fost aleasă de ceilalţi directori de companii să îi succeadă în funcţie lui Doug McMillon, preşedinte director general la lanţul de supermarketuri Walmart, care ocupă postul de preşedinte al Business Roundtable începând din luna ianuarie 2020.

Potrivit lui Doug McMillon, Mary Barra va aduce o viziune cu privire la viitor care este „exact perspectiva de care organizaţia are nevoie într-un moment în care continuăm să lucrăm cu Congresul şi Guvernul cu privire la politicile publice de mâine”.

Înfiinţată în 1972, Business Roundtable reuneşte directorii unor companii multinaţionale din toate sectoarele, de la Pfizer şi Apple până la JPMorgan Chase & Co şi McDonald’s. Împreună, directorii din Business Roundtable conduc companii cu peste 20 de milioane de angajaţi şi venituri anuale de peste 9.000 de miliarde de dolari. Organizaţia îşi exprimă în mod frecvent punctul de vedere cu privire la subiecte care au legătură directă cu membri săi precum fiscalitatea sau acordurile comerciale internaţionale, dar şi asupra unor subiecte mai ample precum legislaţia electorală şi violenţele împotriva minorităţilor.

Mary Barra va prelua postul de preşedinte al Business Roundtable într-un moment în care sectorul de business se confruntă cu decizii cruciale adoptate la Washington, inclusiv propuneri în Congres vizând majorarea taxelor pe companii şi noi reglementări de mediu.

Numită la conducerea General Motors în 2014, Mary Barra este una dintre puţinele femei care conduc o mare companie americană. Potrivit firmei de consultanţă Catalyst, doar 30 de companii incluse în indicele bursier S&P 500, adică 6%, au în frunte o femeie.

Sursa foto: flickr.

The post Șefa General Motors, Mary Barra, e prima femeie care devine președinte al Business Roundtable appeared first on Economica.net.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code