Economice

Şeful EON se pronunţă împotriva unui embargo pentru gazele din Rusia: „Ar putea rupe Europa în bucăţi”

„Cred că asta ar fi o greşeală. Nu doar Germania ar fi lovită puternic de o astfel de măsură, Europa ar avea o problemă uriaşă. De exemplu, Slovacia este complet dependentă de gazele ruseşti, iar ţări precum Cehia şi Austria îşi asigură cea mai mare parte din necesarul de gaze din Rusia. În multe alte ţări, gazul rusesc are cel puţin o pondere semnificativă. Dacă credem că putem asigura aprovizionarea Germaniei fără a avea grijă de celelalte ţări, asta va rupe UE în bucăţi. Nu putem aborda acest subiect ca o problemă naţională”, a declarat Leonhard Birnbaum într-un interviu publicat marţi în cotidianul financiar german Handelsblatt, la finalul unui turneu de mai multe zile prin Polonia, Slovacia şi România, scrie Agerpres.

În acest context, Birnbaum şi-a exprimat sprijinul pentru decizia guvernului german de a refuza, în continuare, să implementeze un embargo asupra gazelor ruseşti, apreciind că este o decizie „corectă şi responsabilă”. Potrivit lui Leonhard Birnbaum, Germania ar putea fi independentă de energia din Rusia peste trei ani. „Dacă am putea face asta mai repede ar fi bine dar cu siguranţă nu este vorba de o problemă pe care o putem rezolva în trei luni”, a spus directorul general de la EON.

Întrebat cum se pregăteşte EON de un posibil scenariu în care Moscova va fi cea care va decide să întrerupă livrările de gaze, Leonhard Birnbaum a răspuns: „ne pregătim pentru acest scenariu în fiecare ţară, împreună cu autorităţile relevante. Cu toate acestea, planurile de urgenţă pentru ţările europene trebuie coordonate. Toate planurile de rezervă sunt naţionale dar noi vorbim de o problemă europeană în aprovizionarea cu gaze. Mai sunt mult lucruri de făcut la acest capitol”, a spus Birnbaum.

E.ON Energie România, membră a grupului german E.ON, este furnizor integrat de gaze naturale, electricitate şi soluţii energetice având un portofoliu format din circa 3,3 milioane de clienţi, atât rezidenţiali, cât şi companii şi municipalităţi. Grupul E.ON este unul dintre liderii pieţei de energie, având în România o prezenţă consolidată de-a lungul a circa 17 ani. De la intrarea pe piaţa din România, E.ON a investit circa 1,8 miliarde de euro, în principal în modernizarea reţelelor. Totodată, valoarea contribuţiilor virate la bugetul de stat şi bugetele locale se ridică la 2,5 miliarde de euro.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 1 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code