NEWSNET

Economice

Şeful Siemens Gamesa: Energia eoliană riscă să devină prea ieftină

Un boom al investiţiilor în energia verde pentru a încetini schimbările climatice a contribuit la scăderea costului energiei eoliene la un nivel în care aceasta poate concura cu combustibilii fosili precum cărbunele şi gazele naturale.

„Ceea ce am realizat în mod clar este că energia eoliană este acum mai ieftină decât orice altceva. Dar cred că nu ar trebui să o facem prea ieftină”, ​​a declarat directorul executiv Andreas Nauenl.

În Europa, energia eoliană şi solară sunt în prezent semnificativ mai ieftine decât cărbunele, gazul natural şi energia nucleară, potrivit cercetărilor Bernstein, scrie News.ro.

Cererea de turbine eoliene este la un nivel record, determinată de tranziţia ecologică, dar preţurile mai scăzute şi concurenţa sporită au redus marjele.

”Probabil că am mers prea departe”, a spus Nauen.

Capacitatea industriei de a continua să investească în noi tehnologii şi fabrici va fi redusă dacă eforturile de reducere a costurilor energiei eoliene continuă în acelaşi ritm, a adăugat el.

Marjele de exploatare ale producătorilor de turbine eoliene sunt, de asemenea, constrânse de costurile în creştere, ca urmare a crizei legată de ofertă şi a preţurilor ridicate ale materiilor prime, cum ar fi oţelul.

Atât Siemens Gamesa, cât şi principalul său rival Vestas au declarat că au reuşit să transfere o parte din costurile mai mari către clienţi, ceea ce probabil se va reflecta în preţuri mai mari la licitaţii şi acorduri de cumpărare a energiei în timp.

The post Şeful Siemens Gamesa: Energia eoliană riscă să devină prea ieftină appeared first on Economica.net.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code