Economice

Şeful UniCredit susţine că Europa ar putea evita anul acesta recesiunea

De asemenea, Orcel s-a declarat optimist în legătură cu calitatea creditării, spunând că până în decembrie nu s-au văzut semne de deteriorare, iar precauţiile observate în rândul celor care accesau împrumuturi s-au atenuat.

„Opinia noastră era că în acest an se va înregistra o recesiune uşoară, dar, analizând indicatorii recenţi, probabil vedem un risc moderat, astfel încât ar putea să nu existe recesiune. Acum, există riscuri semnificative la adresa perspectivelor”, a explicat Orcel pentru CNBC.

Analiştii de la Goldman Sachs prognozează că economia zonei euro va evita recesiunea

Economiştii de la banca americană Goldman Sachs nu se mai aşteaptă ca economia zonei euro să intre în recesiune, după ce aceasta s-a dovedit mai rezistentă decât se anticipa la finele lui 2022, preţul gazelor naturale a scăzut semnificativ iar China a renunţat la restricţiile impuse în contextul pandemiei mai repede decât se preconiza, transmite Bloomberg.

Zona euro se îndreaptă spre recesiune, conform datelor din octombrie – S&P Global

Zona euro intră probabil în recesiune, activitatea economică înregistrând luna aceasta cel mai rapid declin din noiembrie 2020, după ce criza costului vieţii îi menţine prudenţi pe cumpărători şi afectează semnificativ cererea, arată datele preliminare publicate luni de S&P Global, transmite Reuters.

Citeşte şi

 

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 17 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code