Economice

Siemens a deschis un hub regional de servicii în România, va angaja 1.200 de oameni

Iată ce a scris ministrul pe facebook:

“În seara asta am avut o întâlnire de lucru cu Ariel Porat, directorul pe zona Europa al companiei Siemens Energy, care a transmis că sunt interesați să investească în țara noastră.

Au deschis un HUB regional de servicii în domeniul energiei, IT și cyber security. În prezent sunt deja angajate 100 de persoane, urmând să fie create alte 1.200 noi locuri de muncă. De asemenea, vor să se implice în procesul de tranziție, de la cărbune la gaze naturale, prin investiții în producția de hidrogen, în stocaj și în dezvoltarea sistemului energetic. Le-am transmis că România susține proiectele de investiții în energie. La întâlnire a participat și E.S. Adriana-Loreta Stănescu – Ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Federală Germania”

Din informațiile noastre, Siemens va deschide la București un centru regional de inginerie. De altfel, compania angajează de mai multă vreme absolvenți ai Universității Politehnice din București, din ce am aflat noi.

Siemens operează în prezent 4 fabrici şi 6 centre de cercetare-dezvoltare și hub-uri regionale, având peste 2.200 de angajaţi în România, potrivit datelor proprii. Începând cu anul fiscal 2017, Siemens SRL a preluat coordonarea activităţilor de vânzare ale grupului german în Republica Moldova. Siemens SRL a înregistrat în anul fiscal 2018, încheiat la 30 septembrie, venituri de aproximativ 1 miliard de RON.

În urmă cu 114 ani, pe 19 mai 1905, a fost deschisă prima reprezentanță a Siemens în București, sub denumirea de “Societatea Română de Electricitate – Siemens Schuckert Societate Anonima”.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code