Economice

Sindicaliștii din Petrom sunt nemulțumiți de creșterea salarială, compania anunță că discuțiile pentru noul contract de muncă sunt încă în curs

Salariații sunt nemulțumiți de oferta făcută de companie în cadrul negocierilor noului Contract Colectiv de Muncă, care este deconectată de evoluția costurilor.

“Aceste proteste au loc în contextul exploziei prețurilor la energie, gaze, combustibil și alimente, precum și al inflației galopante, estimată de autorități că va trece de pragul de 8%. Membrii de sindicat vor să se asigure că OMV Petrom va arăta cu adevărat că își respectă angajații și că dorește să evite ca aceștia să fie privați de protecția unui Contract Colectiv de Muncă care expiră în doar câteva zile, la data de 31.12.2021”, arat[ compania.

„Astăzi, 22 decembrie, o zi cu însemnătate deosebită pentru libertatea și drepturile românilor, ieșim în stradă pentru a ne face auzită vocea. Vrem să fim respectați, să ni se recunoască munca asiduă, să ni se coreleze veniturile cu munca depusă și cu profitul generat. Vrem un Contract Colectiv de Muncă care să fie o garanție a drepturilor echitabile și cerem o creștere a salariului care cel puțin să mențină puterea de cumpărare”, declară Costin Voicu, lider Sindicatul Național Petrom, în comunicat.

Sindicaliștii consideră “jignitoare” oferta companiei, dar nu spun despre ce creștere este vorba.

Ce spune Petrom

Compania arată că negocierile pentru viitorul contract de muncă sunt în curs, că ține cont de solicitări.

“Remunerația angajaților OMV Petrom este la niveluri competitive pentru industria relevantă de petrol și gaze și include bonusuri în cuantum fix și indemnizații speciale conform Contractului colectiv de muncă, precum si alte beneficii, cum ar fi sistemul privat de asigurări, indemnizație de vacanță / zile libere plătite sau bonusuri legate de performanță.

Vom menține același nivel competitiv si pe viitor, intenție pe care am exprimat-o și în cadrul negocierilor pentru Contractul colectiv de muncă, aflată în plină desfășurare. Ținem seama de contextul economic actual și evoluția companiei și ne dorim să ajungem la un rezultat favorabil pentru salariații noștri cat mai curând.

Ne bazăm pe buna-credință a partenerilor noștri din sindicat pentru a finaliza negocierile cu rezultate bune pentru toate părțile implicate”, arată Petrom.

Potrivit propriei descrieri, Sindicatul National Petrom reprezintă interesele a aproximativ 24 000 de angajați din cadrul grupului OMV Petrom și din alte societăți comerciale precum Expert Petroleum S.R.L., Expert Petroleum Solutions S.R.L., Mazarine Energy, Dacian Petroleum, GSP Offshore, J.Christof E&P Services S.R.L., J.Christof Consulting S.R.L., Christof MB Well, Bonatti SpA Parma-Sucursala Bucuresti, Dietscon O&M, Dietsmann SRL, Falck Fire Services S.R.L, Kraftanlagen Romania S.R.L., R&R Oil Services SRL, SWS Engineering &Consulting, pentru care negociază și încheie Contracte Colective de Muncă.

Sindicatul Național Petrom este afiliat la F.S.L.I. Petrol-Energie, federație reprezentativă la nivelul sectorului energie, petrol și gaze și minerit energetic.

 

 

The post Sindicaliștii din Petrom sunt nemulțumiți de creșterea salarială, compania anunță că discuțiile pentru noul contract de muncă sunt încă în curs appeared first on Economica.net.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code