NEWSNET

Economice

Sistemul RO-Alert va emite săptămânal mesaje pentru respectarea măsurilor și pentru vaccinare

“Am agreat să transmitem săptămânal un mesaj prin sistemul Ro Alert în care să transmitem importanța respectării măsurilor de prevenire a răspândirii infecției cu SARS COV 2 și de informare din surse oficiale, precum și recomandarea foarte fermă de vaccinare.  Mai mult decât atât, vor fi transmise mesaje și prin intermediul Casei Naționale de Asigurări, către pacienții cu afecțiuni cronice, care se află în evidența Casei Naționale”, a declarat doctorul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare în cadrul unei conferințe de presă.

Mesajele din sistemul RO-Alert au și început să fie transmise, chiar în timpul conferinței de presă.

În plus, și medicii de familie își vor contacta pacienții vulnerabili din listă pentru a le explica beneficiile vaccinării.

„Am avut astăzi o primă întâlnire cu reprezentanții medicilor de familie și am căzut de comun acord că una dintre modalitățile prin care putem să creștem conștientizarea importanței și a bneneficiilor vaccinării ar fi contactarea individuală a pacienților din listele proprii, în mod deosebit a celor vulnerabili, care să se facă în perioada următoare prin intermediul medicilor de familie”, a mai declarat Gheorghiță.

 Întrebată cât de aproape suntem de un a depăși 20.000 de cazuri pe zi, medicul Adriana Pistol, directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din INSP spune că „daca vom păstra același trend, în care nu facem nimic, nu suntem departe de 20.000”.

Ce spune mesajul

„În contextul creșterii accelerate a ratei de infectare la nivel național cu virusul SARS-CoV-2, pentru protejarea sănătății dumneavoastră și a celor din jur, informați-vă din surse oficiale și respectați măsurile igienico-sanitare și de distanțare fizică. Alegeți să vă vaccinaț acum împotriva COVID-19!”.

 

The post Sistemul RO-Alert va emite săptămânal mesaje pentru respectarea măsurilor și pentru vaccinare appeared first on Economica.net.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code