Flux-stiri

Site-urile aeroporturilor din România au fost indisponibilizate duminică noapte, ca urmare a unui atac cibernetic

  • Site-urile aeroporturilor din România au fost atacate cibernetic, duminică noapte, de hackerii ruși ai grupării Killnet.
  • Acestea nu au fost sparte de hackeri, ci doar indisponibilizate prin lansarea unui volum uriaş de trafic fals.
  • Specialiștii în securitate cibernetică ai Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS) au transmis, duminică, că au blocat mii de atacuri malițioase.

Site-urile aeroporturilor din România au fost atacate cibernetic, duminică noapte, de hackerii ruși ai grupării Killnet. Unele dintre acestea nu au mai putut fi accesate timp de mai multe ore, iar altele și-au revenit la scurt timp după mizeul nopții.

Site-urile aeroportuilor din București, Cluj, Iași, Satu Mare, Oradea, Sibiu, Constanța sau Suceava nu au mai putut fi accesate pe parcursul nopții. Acestea nu au fost sparte de hackeri, ci doar indisponibilizate prin lansarea unui volum uriaş de trafic fals.

Specialiștii în securitate cibernetică ai Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS) au transmis, duminică, că au blocat mii de atacuri malițioase, după ce acestea au vizat în ultimele zile site-urile unora dintre cele mai importante instituții din România.

STS a precizat că a fost înregistrată o creștere semnificativă, iar pe anumite pagini web a fost depășit procentul de 100% în comparație cu alte perioade.

The post Site-urile aeroporturilor din România au fost indisponibilizate duminică noapte, ca urmare a unui atac cibernetic appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 11 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code