NEWSNET

Economice

Sorin Grindeanu este propunerea PSD pentru postul de vicepremier. Florin Spătaru este noua nominalizare la Economie

Sorin Grindeanu va ocupa şi funcţia de ministru al Transporturilor. El a fost propunerea inițială a partidului pentru a ocupa și funcția de vicepremier, dar desemnarea lui nu a fost făcută luni din cauza opoziției Gabrielei Firea, care a dorit să ocupe ea această poziție.

Firea a fost susţinută de liderul social-democrat Paul Stănescu. Până la urmă președintele Marcel Ciolacu a reușit să-l impună pe Sorin Grindeanu.

PSD a mai decis să renunțe la candidatura lui Marius Humelnicu pentru poziția de ministru al Economiei. Humelnicu a fost propus de filiala PSD Galaţi, condusă de Dan Nica, pentru a ocupa acesată funcție.

„Am decis să renunț la nominalizarea pentru funcția de ministru al Economiei din motive personale și să continui să sprijin îndeplinirea Programului de guvernare din Parlament. Vreau să le mulțumesc colegilor mei din organizația PSD Galați pentru onoarea de a mă propune în funcția de ministru al Economiei și colegilor mei din partid”, a spus Humelnicu.

În locul lui Humelnicu a fost nominalizat la Ministerul Economiei Florin Marian Spătaru, venit tot din organizația PSD Galați. Florin Marian Spătaru este director la Șantierul Naval Damen din Galați. Spătaru a absolvit Academia de Studii Economice din București și are un doctorat în afaceri obținut la Londra.

„Am să fac două anunţuri. Prima decizie care s-a luat astăzi de către colegii din Consiliul Politic Naţional, luând act de decizia domnului Marius Humelnicu de a se retrage de la Ministerul Economiei, au votat ca propunerea pentru Ministerul Economiei să fie domnul Florin Spătaru, un director de la Damen Mangalia, cu un CV impresionant. Este absolvent a două facultăţi, doctor în economie şi, de asemenea, are cursuri la Şcoala de Afaceri din Londra, foarte implicat şi care credem că va avea activitate foarte bună la Ministerul Economiei. Al doilea anunţ este cel referitor la stabilirea numelui vicepremierului din partea PSD, acesta va fi Sorin Grindeanu, care va ocupa şi funcţia de ministru al Transporturilor”, a afirmat Radu Oprea, purtătorul de cuvânt al PSD într-o conferinţă de presă.

Popa a mai precizat că partidul nu a luat încă o decizie cu privire la persoana care va ocupa funcţia de secretar general al Guvernului.

The post Sorin Grindeanu este propunerea PSD pentru postul de vicepremier. Florin Spătaru este noua nominalizare la Economie appeared first on Economica.net.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code