NEWSNET

Economice

SsangYong intră în administrarea Edison Motors

Așa cum scria Economica.net în luna septembrie a anului trecut pentru controlul SsangYong rămăseseră în cursă trei companii: Edison Motors, EL B&T și Indi EV Inc. Consorțiul condus Edison Motors a fost declarat câștigător pentru suma de 254,65 milioane de dolari.

Problemele SsangYong au devenit vizibile la începutul anului 2000, iar salvarea a părut a veni de la grupul chinez SAIC Motor Corp. care a achiziționat în 2004 51% dintre acțiunile producătorului coreean specializat în SUV-uri. Doar că, în 2009, efectele crizei mondiale au forțat grupul chinez să renunțe la investiție.

Doi ani mai târziu un alt mare investitor, indian de această dată, a decis să cumpere 70% din SsangYong. Mahindra, compania devenită proprietar al pachetului majoritar, nu a reușit să readucă SsangYong la profit.

În decembrie 2020, coreeni se văd nevoiți să depună cererea de intrare în insolvență după ce nu a reuşit să plătească o serie de datorii către creditori. Astfel, în aprilie 2021 SsangYong intră pentru a doua oară sub control judiciar după episodul din urmă cu un deceniu. Tot atunci este anunțat debutul etapei de primire a ofertelor pentru achiziție, iar 11 investitori depun scrisori de intenție.

Doar că, la finalizarea procesului de selecție a potențialilor investitori, doar trei entități au rămas în cursă, nici măcar unul nefiind o companie cu renume în industria auto. În aceste condiții, deținătorul companiei SsangYong Motor Co trebuia ales dintre Edison Motors, EL B&T și Indi EV Inc.

SsangYong se confruntă cu datorii uriaşe, iar vânzările sale de vehicule au scăzut anul trecut cu 21%, până la 84.496 de unităţi.

Pe 10 ianuarie 2022, un tribunal din Seul a aprobat preluarea SsangYong Motor de către consorţiul condus de Edison Motors iar un acord formal de preluare ar putea fi semnat pe 11 ianuarie.

The post SsangYong intră în administrarea Edison Motors appeared first on Economica.net.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code