NEWSNET

Economice

Statele UE au decis să suspende legăturile aeriene cu șapte țări din Africa, din cauza apariției unei noi tulpini de coronavirus

Un comitet de experţi sanitari din toate cele 27 de state UE a convenit asupra necesităţii de activare a ”frânei de urgenţă” şi impunere de restricţii temporare la toate călătoriile în UE din Africa australă, a indicat preşedinţia slovenă, după ce Comisia Europeană a propus puţin mai devreme activarea acestui mecanism.

De asemenea, potrivit acordului, statelor membre li se solicită să testeze şi să plaseze în carantină toţi pasagerii sosiţi din această regiune.

Citește și: Noua variantă Covid a ajuns în Europa. Belgia, primă ţară europeană care a depistat un caz de infectare cu această versiune

Conform unei surse europene, restricţiile vizează Africa de Sud, Botswana, Eswatini, Lesotho, Mozambic, Namibia şi Zimbabwe.

Denumită pentru moment B.1.1.529, noua variantă detectată în Africa de Sud prezintă mutaţii multiple şi are potenţialul de a fi extrem de contagioasă, potrivit oamenilor de ştiinţă sud-africani, care văd în noua tulpină semnale ce anticipează un nou val al pandemiei de COVID-19.

Citește și: CE vrea suspendarea legăturilor aeriene cu ţările unde a fost identificată noua variantă

The post Statele UE au decis să suspende legăturile aeriene cu șapte țări din Africa, din cauza apariției unei noi tulpini de coronavirus appeared first on Economica.net.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code