Flux-stiri

Statele Unite ale Americii au conceput un model special de drone pentru a fi livrat Ucrainei

Phoenix GhostPhoenix Ghost

  •  SUA au conceput un model special de dronă pentru a fi livrat Ucrainei.
  • Joe Biden a notat că este esenţial ca armata ucraineană să primească noi tipuri de armament.
  • Casa Albă a anunţat asistenţă economică directă de 500 de milioane de dolari destinată Administraţiei de la Kiev.

Statele Unite ale Americii au dezvoltat un model special de drone pentru a fi oferite armatei ucrainene, a comunicat, joi după-amiază, Pentagonul, după ce preşedintele Joe Biden a anunţat asistenţă financiară suplimentară destinată Ucrainei.

Noul plan de asistenţă de securitate, în valoare de 800 de milioane de dolari, include 121 de drone de tip „Phoenix Ghost”. „Aceste drone au fost dezvoltate rapid de Forţele Aeriene ca reacţie la solicitările Ucrainei. Oferă capabilităţi similare cu modelul Switchblade, dar specificităţile nu sunt exact la fel”, a declarat John Kirby, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, citat de agenţia Reuters şi de postul de televiziune CNN. Kirby a explicat că noul model de dronă necesită „pregătire minimă” pentru a fi utilizat.

Preşedintele SUA, Joseph Biden, a anunţat joi, în contextul vizitei la Washington a premierului ucrainean Denis Şmihal, suplimentarea cu 800 de milioane de dolari a asistenţei în materie de securitate pentru Ucraina. „Anunţ astăzi acordarea a încă 800 de milioane de dolari pentru a suplimenta capabilităţile Ucrainei de a lupta în estul ţării, în regiunea Donbas”, a declarat Joseph Biden, citat de CNN, precizând că armata ucraineană va primi inclusiv sisteme de artilerie grea, drone militare şi muniţie. Până în prezent, Statele Unite s-au angajat să ofere Ucrainei asistenţă de securitate în valoare de 3,4 miliarde de dolari de la începerea invaziei militare ruse.

Preşedintele SUA a notat că este esenţial ca armata ucraineană să primească noi tipuri de armament, în condiţiile în care Rusia îşi reorientează strategia în Ucraina. „Statele Unite, aliaţii şi partenerii acţionează cât pot de repede pentru a continua să furnizeze Ucrainei armamentul de care are nevoie”, a insistat preşedintele SUA.

În afară de asistenţa militară în valoare de 800 de milioane de dolari, liderul de la Casa Albă a anunţat asistenţă economică directă de 500 de milioane de dolari destinată Administraţiei de la Kiev. În ultimele două luni, Administraţia de la Washington a acordat Ucrainei asistenţă economică directă de peste un miliard de dolari. „Fondurile sunt destinate stabilizării economiei, susţinerii comunităţilor devastate de agresiunile ruse şi plătirii angajaţilor curajoşi care continuă să furnizeze servicii esenţiale poporului ucrainean”, a subliniat preşedintele SUA.

„Am avut o discuţie bună” cu premierul Ucrainei, Denis Şmihal. „Am vorbit despre ceea ce vă anunţ astăzi şi a mulţumit poporului american pentru susţinere. Am vorbit despre a menţine solidaritatea în Europa, cu Uniunea Europeană şi cu alţii, în efortul de a opri brutalităţile lui Vladimir Putin”, a explicat Biden.

The post Statele Unite ale Americii au conceput un model special de drone pentru a fi livrat Ucrainei appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code