Economice

Statele Unite vor interzice miercuri orice noi investiţii în Rusia

Aceste măsuri punitive, impuse ca răspuns la invazia rusă în Ucraina, vor include şi „sancţiuni sporite împotriva instituţiilor financiare şi întreprinderilor de stat din Rusia şi sancţiuni împotriva oficialilor guvernamentali ruşi şi a rudelor acestora”, a declarat marţi pentru AFP această sursă.

Ea a dat asigurări că aceste decizii, care se adaugă unei întregi serii de măsuri adoptate de la începutul invadării Ucrainei pe 24 februarie, vor „deteriora instrumentele cheie ale aparatului de stat rus” şi vor provoca „pagube economice imediate şi acute”.

Această sursă americană a afirmat că economia Rusiei se va contracta „cu 15% sau mai mult” în 2022, sub efectul războiului din Ucraina şi al sancţiunilor occidentale, o recesiune de o severitate fără precedent care va anula „progresul economic realizat de Rusia în ultimii 15 ani”.

Uniunea Europeană intenţionează, de asemenea, să înăsprească sancţiunile împotriva Rusiei. Comisia Europeană a propus oprirea achiziţiilor de cărbune şi doreşte să închidă porturile europene pentru navele ruseşti.

 

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code