Economice

Stroe, PNL: Nu s-a discutat despre un preţ fix al energiei. PSD să vină în coaliţie cu propunerile

„În coaliţie nu s-a discutat despre o astfel de modificare (preţ fix – n.r.) prin care să se practice aceste noi tarife plafonate şi compensate. Ca şi principiu, ideea nu este una nouă apropo de preţuri sau ajutoare în funcţie de venit. Acum sincer să vă spun, dacă există vreo propunere concretă ea trebuie avansată de (…) PSD în cadrul coaliţiei şi spun asta pentru că evident există disponibilitate din partea noastră. Ordonanţa pe energie este perfectibilă, au existat discuţii pentru modificarea ei cu furnizorii, dar trebuie să se pornească pe baze reale care se pot aplica. Dacă sunt chestiuni serioase ele trebuie promovate în plan intern, după care şi în mass-media şi pentru informarea opiniei publice le putem avansa public. (…) Dacă se discută despre un eventual preţ de 1,3 lei pe KWh acesta este mult mai mare decât tariful practicat în prezent 0,68 KWh pentru electricitate. PNL nu-şi asumă această creştere a acestui preţ, ar fi absurd în condiţiile în care ne dorim îmbunătăţirea legislaţiei care reglementează acest domeniu al energiei să propunem preţuri mai mari”, a explicat Stroe, la Digi 24.

El a subliniat necesitatea digitalizării ANAF, astfel încât unele soluţii să poată fi puse în practică, scrie Agerpres.

„În momentul de faţă nu există o procedură clară, informatizată prin care să putem să facem această legătură între numele abonatului, cel de pe factură şi gospodăria în care se consumă. Singura premisă care ar putea să stea la baza unei astfel de soluţii pe care cred că foarte mulţi şi-o doresc – principiul acesta cu preţul în funcţie de venit sau ajutoare, subvenţii în funcţie de venit – este digitalizarea ANAF. Este o condiţie de grad zero, pentru că un proces ca acesta trebuie susţinut informatic. Din păcate, digitalizarea este în fază incipientă”, a transmis Ionuţ Stroe.

Potrivit acestuia, pensiile trebuie majorate astfel încât să poată fi acoperită rata inflaţiei.

Purtătorul de cuvânt al PNL a spus că este foarte probabil ca săptămâna aceasta să aibă loc o şedinţă a coaliţiei de guvernare. „Foarte probabil să existe săptămâna această şedinţa coaliţiei”, a informat Stroe.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 20 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code