Economice

SUA: Rata şomajului s-a menţinut în aprilie la 3,6%

Raportul publicat vineri de Departamentul Muncii arată că economia americană a creat 428.000 de locuri de muncă luna trecută. Datele pentru martie au fost uşor revizuite, indicând că au fost create 428.000 de locuri de muncă, faţă de 431.000 raportate iniţial. Rata şomajului în SUA s-a menţinut în aprilie la 3,6%.

Economiştii mizau pe crearea a aproximativ 391.000 de noi locuri de muncă în aprilie.

Datele statistice referitoare la numărul de noi locuri de muncă şi la rata şomajului sunt calculate pe baza a două anchete diferite, una derulată în rândul companiilor şi alta în rândul gospodăriilor, ceea ce explică existenţa unor diferenţe între ele.

„Este ambiguu dacă creşterea peste estimări a numărului locurilor de muncă înfiinţate de angajatorii americani în aprilie va fi un motiv de îngrijorare pentru Rezerva Federală a SUA sau o mare uşurare”, a apreciat Lou Crandall, economist şef la Wrightson ICAP în Jersey City.

Miercuri, Rezerva Federală a SUA (Fed) a majorat cu o jumătate de punct procentual rata dobânzii, la un interval cuprins între 0,75% şi 1%, cea mai mare creştere din 2000, iar preşedintele Fed, Jerome Powell, se aşteaptă la următoarele două reuniuni la creşteri ale dobânzii de încă 50 de puncte de bază.

Powell şi-a exprimat îngrijorarea faţă de „înăsprirea pieţei forţei de muncă şi de inflaţia mult prea ridicată”.

În aprilie, câştigurile medii orare au urcat cu 0,3%, după un avans de 0,5% în martie. Creşterea anuală a salariilor a încetinit în aprilie la 5,5%, de la 5,6% în martie.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code