NEWSNET

Economice

SUA vor o relație comercială „responsabilă” cu China

Aceasta a fost a doua întâlnire dintre cei doi negociatori-şefi însărcinaţi cu comerţul, care vor avea destule de făcut pentru a restabili relaţiile afectate de fostul preşedinte american Donald Trump, în pofida armistiţiului semnat în ianuarie 2020 între cele două ţări.

Katherine Tai şi Liu He s-au întâlnit pentru prima dată în mai.

Întrevederea de vineri a fost „o oportunitate pentru Statele Unite şi China de a se angaja să clădească o relaţie de afaceri gestionată în mod responsabil, deoarece afectează nu numai popoarele noastre, ci şi întreaga lume”, a explicat o responsabilă a USTR, sub acoperirea anonimatului.

În plus, ambasadoarea Tai a detaliat îngrijorările Statelor Unite cu privire la „practicile necomerciale ale statului chinez şi modul în care politica Beijingului afectează muncitorii, fermierii şi antreprenorii americani”, a comunicat USTR într-un raport.

Administraţia Biden, ca şi administraţia Trump înaintea sa, deplânge subvenţiile masive acordate de guvernul chinez întreprinderilor de stat, transferul forţat de tehnologie, care obligă companiile străine să îşi împărtăşească tehnologia pentru a face afaceri în China, sau nerespectarea a proprietăţii intelectuale.

Aceste practici anticoncurenţiale au adâncit de-a lungul timpului deficitul comercial american cu China.

În 2019, anul precedent pandemiei, acesta a crescut la 344 miliarde de dolari numai pentru bunuri, potrivit datelor Departamentului de Comerţ al SUA.

În primele opt luni ale acestui an, el a fost de 218,9 miliarde de dolari, potrivit datelor publicate marţi.

Întrevederea a fost, de asemenea, menită „să evalueze” progresele Chinei în implementarea acordului de fază 1 care a fost semnat în ianuarie 2020 cu administraţia Donald Trump.

The post SUA vor o relație comercială „responsabilă” cu China appeared first on Economica.net.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code