Flux-stiri

Suedia crede că Finlanda va solicita aproape sigur aderarea la NATO

  • Finlanda va solicita aproape sigur aderarea la NATO, a declarat duminică ministrul suedez de Externe Ann Linde.
  • Atât Suedia, cât și Finlanda sunt așteptate să ia o decizie cu privire la aderarea la alianța militară în următoarele săptămâni.
  • Ministrul finlandez de Externe, Pekka Haavisto, a declarat vineri că speră ca Finlanda și Suedia să ia decizii similare în același timp.

Finlanda va solicita aproape sigur aderarea la NATO, a declarat duminică ministrul suedez de Externe Ann Linde la televiziunea suedeză, conform Reuters.

Invazia Rusiei în Ucraina a forțat atât Suedia, cât și vecinul său estic, Finlanda, să revizuiască convingerile potrivit cărora neutralitatea militară este cel mai bun mijloc de a asigura securitatea națională.

Știm mai mult sau mai puțin că ei (Finlanda) vor solicita aderarea la NATO. Iar asta schimbă întregul echilibru… Dacă una dintre țările noastre aderă, știm că tensiunile vor crește”, a declarat Linde pentru postul public de televiziune SVT.

Întrebată dacă ea crede că Finlanda va adera la NATO, Linde a spus:

Cred că se poate spune asta cu siguranță”.

Atât Suedia, cât și Finlanda sunt așteptate să ia o decizie cu privire la aderarea la alianța militară în următoarele săptămâni.

Ministrul finlandez de Externe, Pekka Haavisto, a declarat vineri că speră ca Finlanda și Suedia să ia decizii similare în același timp.

The post Suedia crede că Finlanda va solicita aproape sigur aderarea la NATO appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code