Flux-stiri

Surse: Dacian Cioloș a demisionat de la șefia USR

Dacian Cioloş acuză PNLDacian Cioloş acuză PNL

  • Biroul Național USR a respins, luni, proiectul de reforme a partidului propus de către Dacian Cioloș.
  • Dacian Cioloș a condiționat rămânerea la șefia partidului de adoptarea programului propus, joi seară, care a generat scandal în interiorul partidului.
  • În cursul zilei de astăzi, președintele partidului USR ar urma să anunțe decizia sa.

Biroul Național al USR, dominat de echipa Dan Barna, s-a întâlnit, luni dimineața, la ora 10:00 și a discutat și despre programul prezentat de Dacian Cioloș pentru reformarea partidului. Președintele USR a condiționat rămânerea la șefia partidului de adoptarea programului propus, joi seară, care a generat tensiuni în interiorul partidului.

Proiectul lui Dacian Cioloș a fost respins în cadrul ședinței Biroului Național. Pentru proiectul lui Cioloș au votat 11 din cei 25 de membri ai conducerii partidului.

Dacian Cioloș a anunțat că acceptă câteva dintre amendamentele făcute de către membrii Biroului Național la proiectul său, dar principalele amendamente de substanță le refuză.

Cătălin Drulă, vicepreședinte USR, a catalogat propunerea președintelui USR drept „lipsă de încredere în democrație”. Acesta a anunțat public și că este pregătit să preia conducerea partidului în cazul în care Cioloș își anunță demisia.

 „Îmi voi face datoria”, a declarat Drulă, vineri seară.

În plus, Cătălin Drulă a obținut cel mai mare număr de voturi la Congresul USR PLUS din 3 octombrie 2021, respectiv 701 voturi.

Dacian Cioloș ar urma să anunțe, în cursul zilei de astăzi, decizia sa. La ora 18:00, el va susține o conferință de presă la sediul partidului.

„O să anunț decizia mea în cursul zilei de azi”, a spus Cioloș.

Cele trei mari schimbări cerute de Dacian Cioloș și respinse de majoritatea din Biroul Național:

– O comisie externă care să facă propuneri de politici și miniștri pentru guvernul din umbră. Echipa Barna susține că este nestatutară.
– Oprirea excluderilor pe motiv de delict de opinie. Echipa din vechiul USR arată că nu există un astfel de fenomen, fiind vorba, mai ales, de excluderea unor membri care nu au respectat statutul.
– Schimbarea secretarului general al USR, apropiat de Dan Barna. Dacian Cioloș vrea înlocuirea acestuia, deși, în statutul partidului, se arată că acesta e numit de o majoritate de două treimi din membrii Biroului Național.

The post Surse: Dacian Cioloș a demisionat de la șefia USR appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor
Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code