Economice

Symmetrica a finalizat retehnologizarea fabricii din Suceava, o investiție de 10 milioane de euro

„Unitatea de producție de la Verești a fost prima noastră fabrică, iar după inaugurarea sa, în 1999, a trecut prin mai multe modernizări de-a lungul ultimilor ani. Totuși, după 23 de ani de funcționare și în contextul actual al pieței de profil, am luat decizia de a investi major și de a schimba complet liniile de producție”, a declarat Sebastian Bobu, Director Executiv al Symmetrica.

Fabrica din județul Suceava opera, până în acest moment, prin două linii de producție – una de capacitate mare și una medie. Odată cu finalizarea lucrărilor de retehnologizare, cele două linii vor fi complet înlocuite cu alte două de capacitate superioară, fiind realizate, în același timp, și reabilitări și modernizări ale halelor și zonei de birouri.

„Decizia de a realiza această investiție a venit în contextul în care piața din zona de Nord-Est a țării s-a maturizat în ultimii ani și este tot mai interesată de produse de calitate foarte ridicată și cu impact arhitectural puternic. De asemenea, am observat că cererea depășea de multe ori capacitatea de producție locală și această investiție a devenit o necesitate”, a mai spus Sebastian Bobu.

Noile linii de producție instalate în fabrica Symmetrica din Verești vor asigura o capacitate de producție mai mare cu circa 50% față de cele vechi.

În urmă cu o lună, compania a pus în funcțiune cea de-a opta fabrică din portofoliul său, la Solca (Suceava), în urma unei investiții de 2 milioane de euro. Aceasta este dedicată producerii elementelor pentru sisteme de canalizare.

Începând cu jumătatea anului trecut, Symmetrica a alocat fonduri de nouă milioane de euro pentru extinderea cu noi linii de producție dedicate fabricării de elemente pentru sisteme de canalizare pentru cinci dintre cele șapte unități pe care le deține.

Symmetrica este o companie 100% românească, producătoare de pavele, borduri şi rigole vibropresate pietonale şi carosabile, într-o gamă variată de forme şi culori.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code